ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συγκλονίζει ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: «Έχω λευχαιμία, αλλά θα νικήσω»

Συγκλονίζει ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: «Έχω λευχαιμία, αλλά θα νικήσω»
AP images

Σοκ στην παγκόσμια οικογένεια του ποδοσφαίρου προκάλεσε η επίσημη ανακοίνωση πως ο προπονητής της Μπολόνια Sinisa Mihajlovic διαγνώσθηκε με λευχαιμία.

Ο Σέρβος προπονητής σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει κανονικά την δουλειά του, διαψεύδοντας εκείνους που υποστήριζαν ότι θα αποσυρθεί λόγω της σκληρής θεραπείας που θα πρέπει να ακολουθήσει. «Σέβομαι την ασθένεια. Θα πάω στο νοσοκομείο και θα αρχίσω την μάχη την οποία είμαι σίγουρος πως θα κερδίσω» δήλωσε.

Η συνέντευξη τύπου κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο προπονητής της Μπολόνια δεν μπορεί να ακολουθήσει την ομάδα στην προετοιμασία.

«Ζήτησα την συνέντευξη τύπου αλλά και διακριτικότητα καθώς ήθελα να είμαι εγώ που θα ενημερώσω για το πρόβλημα μου. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη, δεν σεβάστηκαν όλη την επιθυμία μου και κάποιοι προτίμησαν να διαλύσουν μια μακρόχρονη φιλία απλά για να πουλήσουν μερικά φύλλα» είπε καρφώνοντας ιταλικά έντυπα που ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα αποκάλυπταν πως ο Sinisa Mihajlovic αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

«Έκανα κάποιες εξετάσεις που έδειξαν ανωμαλίες που δεν υπήρχαν μόλις τέσσερις μήνες πριν. Δεν θέλω ο κόσμος να κάνει υποθέσεις για αυτό θα σας πω την αλήθεια ενώ ο γιατρός μου θα σας ενημερώνει συνεχώς» είπε και αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να το κρύψει από την γυναίκα του. «Είχα πυρετό αλλά δεν πείσθηκε ότι αυτό με κρατούσε πίσω. Με γνωρίζει και γνωρίζει πως τίποτε δεν θα με κρατούσε πίσω από την προετοιμασία της ομάδας. Έκανα ένα ακόμα τεστ και αποκαλύφθηκε η λευχαιμία» εξήγησε.

«Μόλις το έμαθα ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Για μέρες έκλαιγα, η ζωή σου περνά μπροστά από τα μάτια σου. Δεν είναι δάκρυα φόβου. Σέβομαι την ασθένεια και θα την αντιμετωπίσω κοιτάζοντας της στα μάτια όπως κάνω με κάθε δυσκολία» συμπλήρωσε ενώ αποκάλυψε πως ο τύπος της λευχαιμίας «είναι επιθετικός αλλά αντιμετωπίζεται. Το εξήγησα και στους παίκτες μου σε μια τηλεφωνική σύσκεψη που είχαμε. Ναι κάποιοι δάκρυσαν».

Ο Sinisa Mihajlovic είπε πως θα χρησιμοποιήσει επιθετική στρατηγική σε αυτό τον αγώνα. «Θα κερδίσω για την οικογένειά μου, τα παιδιά μου και όσους με αγαπούν. Έχω λάβει 600-700 μηνύματα τις τελευταίες μέρες και ζητώ συγνώμη που δεν έχω απαντήσει καθώς ήθελα λίγο χρόνο για μένα, να απαλλαγώ από τις δυσάρεστες σκέψεις».

Ευχαρίστησε την Μπολόνια «από τον πρόεδρο μέχρι κάθε μέλος του προσωπικού που μου έδειξαν ότι πρόκειται για οικογένεια και με αγαπούν όπως και οι παίκτες μου».

Κάλεσε δε κάθε έναν να κάνει τσεκ απ. «Ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο οπότε εγώ ελέγχομαι συχνά» είπε.

Ο διευθυντής της Μπολόνια, Βάλτερ Σαμπατίνι, ξεκαθάρισε πως ο Sinisa Mihajlovic δεν πρόκειται να φύγει από την ιταλική ομάδα, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει!

«Είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε, η οικογένεια Σαπούτο ήρθε εδώ με πτήση από το Μόντρεαλ. Αυτός ο άνθρωπος θα έχει στα χέρια του την Μπολόνια μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του. Εγώ σας λέω ότι δεν θα συμβεί τίποτα, είναι απίστευτα δυνατός», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Σαμπατίνι.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιάνος για κακοκαιρία: «Προσοχή! Εκπέμπω σήμα κινδύνου για αυτές τις 6 περιοχές»