ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της 60χρονης βιολόγου

Κρήτη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της 60χρονης βιολόγου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά καθώς οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα. Ο συλληφθείς φέρεται να ομολόγησε το φρικτό έγκλημα και, σύμφωνα με πληροφορίες, κρατείται και ο συνεργός του.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15/07) συνελήφθη ένας 27χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε την 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο, Suzanne Eaton, που είχε εντοπιστεί νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της, μέσα σε σπηλιά, στο Μάλεμε Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για νεαρό αγρότη, 27 ετών, πατέρα δύο παιδιών από το Μάλεμε που μένει σε περιοχή της Κισάμου και ο οποίος ομολόγησε την ειδεχθή πράξη του.

Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιουλίου και η σορός της εντοπίστηκε στις 9 Ιουλίου. Το θέμα της εξαφάνισης αλλά και του εντοπισμού της σορού της Αμερικανίδας βιολόγου απασχόλησε μεγάλα διεθνή πρακτορεία.

Δείτε στην gallery ποια ήταν η Αμερικανίδα βιολόγος:

Το μοιραίο λάθος του δράστη

Ο 27χρονος, παρά τις προσπάθειές του να καλύψει με κάθε τρόπο το έγκλημα που διέπραξε, φαίνεται ότι υπέπεσε σε ένα λάθος που αποδείχτηκε μοιραίο για αυτόν και που τελικώς οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ίχνη από το αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν στην περιοχή που είχε μεταφερθεί, τοποθετηθεί και θαφτεί η σορός της 60χρονης και αυτά, σε συνδυασμό με το προφίλ του δράστη που οι Αρχές είχαν αρχίσει να σκιαγραφούν. Τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, στένεψαν τον κύκλο των υπόπτων και αποκάλυψαν την ταυτότητα του δράστη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ένας αλλοδαπός, που εργάζονταν για τον 27χρονο και φέρεται να τον βοήθησε να κρύψει τη σορό της 60χρονης στη δαιδαλώδη τεχνητή σπηλιά που είχε δημιουργηθεί από τους Γερμανούς την εποχή του Β' Π.Π.

Δείτε στην gallery όπου βρέθηκε το πτώμα της 60χρονης:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, οι αρχές είχαν στη διάθεσή τους αποδεικτικό στοιχείο που βρέθηκε μέσα στη σπηλιά του δήμου Πλατανιά όπου εντοπίστηκε και το πτώμα της Αμερικανίδας βιολόγου. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ABC αυτό το στοιχείο οδηγούσε στην ταυτότητα του δράστη, χωρίς όπως να αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα ακόμα μοιραίο λάθος είναι πως εκτιμάται πως ο δολοφόνος της Sunzanne Eaton είχε μαζί του το κινητό και έτσι ελέγχθηκαν τα σήματα από κινητά στην περιοχή τις ημέρες του φρικτού εγκλήματος.

Επιβεβαιώνεται το σενάριο για σεξουαλικό κίνητρο

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας ομολόγησε προφορικά, παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και είπε ότι στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε. Επιβεβαιώνοντας έτσι το σενάριο των Αρχών ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν σεξουαλικό.

Ο 27χρονος που φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς, στο Ξαμουδοχώρι, και -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ο άνδρας είδε την Suzanne Eaton στο δρόμο και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο.

Με πληροφορίες από cretalive, cretapost, flashnews, neakriti

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τι σημαίνει το πορτοκαλί χρώμα στην προειδοποίηση

Σχετικές ειδήσεις