ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της 60χρονης βιολόγου – Το βίντεο από τη σπηλιά της φρίκης

Κρήτη: Αυτός είναι ο δολοφόνος της 60χρονης βιολόγου – Το βίντεο από τη σπηλιά της φρίκης

Στην σύλληψη 27χρονου αγρότη που διέμενε στην περιοχή του Μάλεμε προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας (15/07) οι αστυνομικές αρχές των Χανίων για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton.

Ο 27χρονος πατέρας δύο παιδιών,σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στους αστυνομικούς ομολόγησε την πράξη του.

Ο κατ’ ομολογία δολοφόνος της Suzanne Eaton, φαίνεται ότι γνώριζε σαν την παλάμη του χεριού την ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε νεκρή η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος.

Δείτε στην gallery ποια ήταν η Αμερικανίδα βιολόγος:

Ο νεαρός άνδρας διατηρούσε περιουσία στη θέση Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά, όπου βρίσκεται και το γερμανικό δαιδαλώδες καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο εσωτερικό του οποίου, βρέθηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας σε προχωρημένη σήψη.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος της 60χρονης, αγρότης στο επάγγελμα, επεδείκνυε ιδιαίτερη ροπή στην εξερεύνηση της φύσης και σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης πριν από τρία περίπου χρόνια είχε εξερευνήσει τη σπηλιά και μάλιστα είχε καταγράψει την προσπάθειά του αυτή σε video που ανάρτησε σε κανάλι που διατηρεί στην πλατφόρμα του YouTube.

Δείτε τον 27χρονο στη σπηλιά:

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ένας αλλοδαπός, που εργάζονταν για τον 27χρονο και φέρεται να τον βοήθησε να κρύψει τη σορό της 60χρονης στη δαιδαλώδη τεχνητή σπηλιά που είχε δημιουργηθεί από τους Γερμανούς την εποχή του Β' Π.Π.

Ομολογία – ΣΟΚ: Την πάτησε με το ΙΧ, τη μαχαίρωσε και την έπνιξε

Σοκαριστικές λεπτομέρειες φέρεται να αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο 27χρονος Κρητικός που συνελήφθη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο νεαρός Κρητικός, πατέρας δύο παιδιών από το Μάλεμε που μένει σε περιοχή της Κισάμου, έχει ομολογήσει το στυγερό έγκλημα. Ο 27χρονος ανέφερε χαρακτηριστικά πως χτύπησε την 60χρονη Suzanne Eaton με το αυτοκίνητο δύο-τρεις φορές, «πάνω-κάτω», στην άκρη του δρόμου που την είδε.

Στη συνέχεια, έβαλε την άτυχη γυναίκα στο πορτ - παγκάζ του οχήματός του και όταν αυτή άρχισε να χτυπάει, σταμάτησε και της έριξε μερικές μαχαιριές για να την «εξουδετερώσει». Όπως είπε, όταν η Αμερικανίδα βιολόγος συνέχισε και πάλι να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, την έπνιξε με τα χέρια του.

Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Το γεγονός ότι ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που γνώριζε την ύπαρξη του γερμανικού καταφυγίου, ήταν ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη του.

Ο 27χρονος άνδρας ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους και κατά την προσαγωγή του φέρεται να ομολόγησε πως αυτός ήταν που έπνιξε την 60χρονη.

Πέρα από την ομολογία του 27χρονου, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν ενδελεχώς την υπόθεση, αξιοποίησαν μια σειρά στοιχείων, τα οποία θα συσχετιστούν πλήρως μόλις θα έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τη νεκροψία και νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της άτυχης βιολόγου.

Δείτε στην gallery όπου βρέθηκε το πτώμα της 60χρονης:

Σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποτέλεσαν τα ίχνη από ΙΧ που βρέθηκαν στην περιοχή της σπηλιάς και πιθανολογείται ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον 27χρονο και το γεγονός ότι ο φερόμενος ως δράστης όταν εισήλθε στη σπηλιά για να πετάξει το άψυχο σώμα της 60χρονης είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, αφήνοντας έτσι τα ψηφιακά του ίχνη στην περιοχή.

Σεξουαλικό το κίνητρο;

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας ομολόγησε προφορικά, παραδέχτηκε ότι είναι ηδονοβλεψίας και είπε ότι στη θέα της βιολόγου ηδονίστηκε. Επιβεβαιώνοντας έτσι το σενάριο των Αρχών ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν σεξουαλικό.

Ο 27χρονος που φέρεται να διαθέτει περιουσία στην περιοχή της σπηλιάς, στο Ξαμουδοχώρι, και -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ο άνδρας είδε την Suzanne Eaton στο δρόμο και τη χτύπησε με το αυτοκίνητο.

Με πληροφορίες από cretalive, cretapost, flashnews, neakriti

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Τι σημαίνει το πορτοκαλί χρώμα στην προειδοποίηση