ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ραγδαίες εξελίξεις - Είχε επιτεθεί και σε άλλη γυναίκα ο δολοφόνος της βιολόγου (vid)

Χανιά: Ραγδαίες εξελίξεις - Είχε επιτεθεί και σε άλλη γυναίκα ο δολοφόνος της βιολόγου (vid)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τρία ακόμη περιστατικά που σχετίζονται με την υπόθεση. Ο 27χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας πριν από δύο περίπου μήνες επιτέθηκε και σε μία Πολωνή η οποία αναγνώρισε το άσπρο αυτοκίνητο του δράστη.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της γυναίκας, ο 27χρονος τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Λίγο αργότερα εκείνη ανέκτησε τις δυνάμεις της και άρχισε να τρέχει στο χωράφι. Ακολούθως η γυναίκα μετέβη στην Αστυνομία όπου κατήγγειλε το συμβάν ωστόσο λόγω της ταραχής της δεν κατάφερε να αναγνωρίσει τότε το αυτοκίνητο όπως το αναγνώρισε τώρα. Μάλιστα, τότε οι αρχές είχαν προχωρήσει και σε προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και ο 27χρονος.

Στο μεταξύ δύο ακόμη καταγγελίες που έγιναν από γυναίκες, που θυμίζουν τον τρόπο δράσης της δολοφονικής επίθεσης του 27χρονου σε βάρος της βιολόγου.

Η μία εξ αυτών έγινε από μία γυναίκα από την Λιθουανία. Όπως ανέφερε, είδε κάποιον να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να την πλησιάζει. Η γυναίκα, σύμφωνα με την καταγγελία της κατάφερε να γλιτώσει επειδή άρχισε να τρέχει προς τον κόσμο.

Η τρίτη καταγγελία έγινε από μία Ελληνίδα, η οποία αποκάλυψε ότι χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Σώθηκε όμως αφού φώναξε και έτρεξε, ενώ γύρω της υπήρχε κόσμος.

Σημειώνεται επίσης ότι ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο για τον 27χρονο βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ο 27χρονος άνδρας είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο στην Κρήτη για εμπρησμό, για τον οποίο είχε δηλώσει ότι προκάλεσε επειδή του άρεσε να ακούει τον θόρυβο των σειρήνων της Αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες του ιατροδικαστή για το άγριο έγκλημα

Μία ημέρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton από τον 27χρονο Γ.Π. ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδωμανωλάκης μιλάει για τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ηγεσία της αστυνομίας κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε υπήρχαν ίχνη «πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης» με τον ίδιο τον 27χρονο, ωστόσο, να αναφέρει στην επίσημη κατάθεσή του πως τα κίνητρα της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου ήταν σεξουαλικά καθώς την βίασε και την σκότωσε.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Παπαδομανωλάκη δεν μπορεί μακροσκοπικά να εξακριβωθεί αν υπήρξε βιασμός και αυτό θα αποσαφηνιστεί από τις εξετάσεις DNA.

«Μακροσκοπικά, λόγω σήψης βέβαια, δεν είχαμε την δυνατότητα εμείς να διακρίνουμε (σ.σ. βιασμό). Απλά πήρα δείγματα, τα παρέδωσα στην αστυνομία κι αν έχει γίνει σεξουαλική κακοποίηση αυτό φυσικά θα φανεί στις εξετάσεις DNA. Θα βρεθεί γενετικό υλικό του δράστη σ’ αυτά που παρέδωσα εγώ στην αστυνομία», ανέφερε ο κ. Παπαδωμανωλάκης ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν από τη νεκροψία μπορεί να ξεκαθαριστεί αν υπήρξε βιασμός αλλά και το πότε ακριβώς συνέβη επεσήμανε «Όχι, όχι. Το πτώμα ήταν σε σήψη και είναι πολύ δύσκολο παγκοσμίως. Τον καλύτερο ιατροδικαστή του κόσμου να φέρετε δεν θα μπορέσει να το αποδείξει αυτό. Είναι σχεδόν αδύνατο».

Δείτε εδώ όλα όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης:

Τι έφερε το σώμα της άτυχης βιολόγου

Η προχωρημένη σήψη στο πτώμα της άτυχης βιολόγου δημιούργησε αρκετές δυσκολίες στη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής γι’ αυτό και η διαδικασία κράτησε πάνω από 8 ώρες.

Το σώμα της φαίνεται πως ήταν αρκετά ταλαιπωρημένο και έφερε αρκετά τραύματα τα οποία όμως δεν ήταν όλα θανατηφόρα.

«Το κορμί της άτυχης γυναίκας είχε θλαστικές κακώσεις στον θώρακα. Είχε δηλαδή σπασμένα πλευρά χωρίς όμως τραυματισμό οργάνων, δηλαδή δεν προκλήθηκε αιμορραγία. Δεν είχε κρανιοεγκεφαλική κάκωση αλλά είχε κατάγματα στα οστά του προσώπου. Επίσης είχε κάποια τραύματα από αιχμηρό όργανο τα οποία δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε αν είναι μαχαίρι ή από κάποια εξαρτήματα κοφτερά του αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά και οι κακώσεις του θώρακα και τα αιχμηρά τραύματα δεν είναι θανατηφόρα. Τα κατάγματα των πλευρών προκαλούν μία δυσκολία στην αναπνοή που εάν το σώμα μείνει έτσι για αρκετή ώρα θα καταλήξει από ασφυξία», τόνισε σχετικά ο κ. Παπαδομανωλάκης.

O δρόμος όπου δολοφονήθηκε η 60χρονη Suzanne Eaton

Ασφυξία η αιτία του θανάτου της – Ασαφές το πώς προκλήθηκε

Παράλληλα, επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι η αιτία του θανάτου της 60χρονης Suzanne Eaton είναι σε κάθε περίπτωση ασφυκτικός.

«Είναι ασφυκτικός σε γενικό όρο. Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν η ασφυξία προήλθε από απόφραξη – αν δηλαδή της έκλεισε το στόμα για αρκετή ώρα – ή αν η προήλθε από τα τραύματα στα πλευρά και τη θέση που είχε μέσα στη σπηλιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Αυτό μάλιστα αναμένεται να αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες καθώς όπως επεσήμανε ο ιατροδικαστής στο cretapost έχει στη διάθεσή του ένα οστάριο της περιοχής του λαιμού «το οποίο θα ακτινογραφήσουμε τις επόμενες ημέρες, ν’ αποκλείσουμε τουλάχιστον ή να επιβεβαιώσουμε στραγγαλισμό με χέρια ή στραγγαλισμό με βρόγχο όπως λέμε, με σκοινί ή σύρμα».

Παράλληλα, οι ιατροδικαστές, σύμφωνα με τον κ. Παπαδομανωλάκη, δουλεύουν αυτή την περίοδο ώστε να βρουν απαντήσεις στο πόση ώρα έμεινε ζωντανή η 60χρονη βιολόγος.

«Τίθεται και το θέμα αν ζούσε για αρκετή ώρα, το οποίο απευχόμαστε. Ωστόσο πρέπει να το εξετάσουμε γιατί είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδομανωλάκης.

Σε ένα μήνα τα αποτελέσματα των εξετάσεων χωρίς όμως κάποια… ουσία

Σε ένα μήνα θα έχει στα χέρια του ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος τονίζει τα αποτελέσματα αυτά δεν έχουν καμία αξία.

«Δεν έχουν μεγάλη αξία αυτά τα αποτελέσματα. Σίγουρα θα πάρει κανένα μήνα για να βγουν γιατί αργούν. Αλλά είναι πολύ μικρής σημασίας, μην περιμένουμε να δούμε τίποτε από αυτά. Απολύτως τίποτα», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία βιολόγου στην Κρήτη: «Μυρίζαμε το πτώμα» - Ανατριχιαστικές περιγραφές των δύο σπηλαιολόγων

Δολοφονία βιολόγου: Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις - Ο 27χρονος τη βίασε και τη σκότωσε

Δολοφονία βιολόγου στα Χανιά: Το σπαρακτικό «αντίο» του γιου και της μητέρας της