ΕΛΛΑΔΑ

Τι είπαν στους δικαστές οι «Πυρήνες» που επιχείρησαν να αποδράσουν

Τι είπαν στους δικαστές οι «Πυρήνες» που επιχείρησαν να αποδράσουν

«Είμαστε επίσημα εχθροί σας», δήλωσε απευθυνόμενος στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο Γιώργος Νικολόπουλος , κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ένας εκ των πέντε κρατουμένων των «Πυρήνων» που επιχείρησαν μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό να αποδράσουν το απόγευμα της Δευτέρας από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Είμαστε πολιτικά υποκείμενα. Αντάρτες της πόλης. Έχουμε πόλεμο με το κράτος. Είμαστε υπερήφανα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», συμπλήρωσε ο Γ. Νικολόπουλος μιλώντας και για λογαριασμό του αδερφού του Μιχάλη αλλά και των δύο συγκατηγορουμένων του Χρ. Τσάκαλου και Νταμιάνο Μπολάνο.

Η δίκη των τεσσάρων (οι οποίοι φυγοδικούσαν κατά την διάρκεια της πρώτης δίκης) επρόκειτο να αρχίσει σήμερα, αλλά τελικά διεκόπη για τις 20 Δεκεμβρίου, λόγω ασθένειας ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Φραγκίσκου Ραγκούση.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για την τοποθέτηση βομβών στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημοσίας Τάξης Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο πολιτικό γραφείο της πρώην υπουργού Λούκας Κατσέλη, καθώς και στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι για τις ίδιες κατηγορίες έχουν ήδη καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις οι Χάρης Χαζημιχελάκης, Παναγιώτης Αργυρού, Γιώργος Καραγιαννίδης, Παναγιώτης Μασούρας, Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κωνσταντίνα Καρακατσάνη.