ΕΛΛΑΔΑ

Γρεβενά: Εικόνες σοκ από την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους - Συγκλονίζει ο πιλότος

Γρεβενά: Εικόνες σοκ από την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους - Συγκλονίζει ο πιλότος

«Βαριά» προσγείωση έκανε λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης (18/07) μονοκινητήριο αεροπλάνο στα Γρεβενά, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Οι εικόνες από τον τόπο του ατυχήματος συγκλονίζουν. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος έχει σχεδόν διαλυθεί, ενώ από θαύμα είναι ζωντανοί και οι τρεις επιβαίνοντες.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες:

Λίγο μετά τις 9 το πρωί σήμανε συναγερμός στα Γρεβενά, καθώς υπήρξε ενημέρωση που ανέφερε πτώση αεροπλάνου και συγκεκριμένα στον ανατολικό κόμβο της πόλης.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως τελικά επρόκειτο για αναγκαστική προσγείωση που έκανε ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου μετά από βλάβη στον κινητήρα και ενώ βρισκόταν εν πτήσει.

Όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, ο πιλότος αποφάσισε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, χτύπησε όμως σε κολόνα κι ανετράπη.

Στο μονοκινητήριο αεροπλάνο που είχε απογειωθεί από την Κέρκυρα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, επέβαιναν τρεις άνθρωποι, ο πιλότος κι άλλα δυο άτομα και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Συγκλονίζει ο πιλότος

Συγκλονιστικά είναι και τα όσα διηγείται ο πιλότος του αεροσκάφους στην κάμερα του grevenatv. «Ερχόμασταν από την Κέρκυρα, ξαφνικά χάσαμε τον κινητήρα στον αέρα και έπρεπε να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση», δήλωσε ο πιλότος, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Στο νοσοκομείο οι τραυματίες - Ο ένας σοβαρά

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, ο ένας από τους τρεις είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος, ο πιλότος φέρει τραύμα στο κεφάλι, ενώ ο τρίτος υποβλήθηκε σε προληπτικό έλεγχο, έχει πολύ ελαφρά τραύματα και είναι καλά.

«Ο πιλότος έφερε τραύματα στο κεφάλι, κάναμε ράμματα, δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό. Πιο σοβαρά τραυματισμένος με πολλαπλά κατάγματα στο δεξί πόδι είναι ο δεύτερος, υποβάλλεται σε αξονική τομογραφία, οι γιατροί διερευνούν ένα τραύμα στο κεφάλι. Πιθανόν αργότερα, αν το κρίνουμε απαραίτητο και ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, να γίνει διακομιδή του σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων ή της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως θα αποφασιστεί σε δεύτερο χρόνο», τόνισε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Παντελής Αλεξιάδης, ο οποίος επισήμανε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: Kozan.gr