ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο – Υπό μερικό έλεγχο στα Μέγαρα (pics)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο – Υπό μερικό έλεγχο στα Μέγαρα  (pics)

Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο, υπό έλεγχο στα Μέγαρα – Διπλό μέτωπο στα Ιωάννινα - Σε ύφεση η φωτιά στον Κιθαιρώνα

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (21/07) στο Μαρκόπουλο. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο πίσω από το γήπεδο της περιοχής και καίει χαμηλή βλάστηση (σκουπίδια και ξερά χόρτα) ενώ δεν απειλούνται κατοικίες.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δύο ελικόπτερα κατάσβεσης κι ένα για τον εναέριο συντονισμό, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα καθώς και 4 εθελοντικά οχήματα με 10 εθελοντές.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Το tweet της Πυροσβεστικής:

Υπό μερικό έλεγχο στα Μέγαρα

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (21/07) στα Μέρα καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αγία Τριάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά μαίνεται μέσα σε οικισμό αλλά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Δύο ελικόπτερα επιχείρησαν αρχικά από αέρος για την κατάσβεσή της ενώ μάχη με τις φλόγες έδιναν επίσης 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων.

Στην πορεία οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή την ώρα επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 19 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και τα δύο ελικόπτερα.

Δείτε εικόνες από το σημείο στη gallery που ακολουθεί:

Εσπευσμένα μετέβη στα Μέγαρα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

Δείτε τα tweet της Πυροσβεστικής:

Ιωάννινα: Διπλό μέτωπο σε Καστρίτσα και Κοσμηρά

Νέα πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής (21/07) ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες της Περιφέρειας και εναέρια μέσα.

Δείτε στο βίντεο την επιχείρηση κατάσβεσης:

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (21/07) σε περιοχή μεταξύ των οικισμών Ασβεστοχώρι και Κοσμηρά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Για την κατάσβεσή της, έχουν κινητοποιηθεί 28 πυροσβέστες,10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση η φωτιά στον Κιθαιρώνα

Όπως δήλωσε αρμόδιος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά (η οποία ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου) δεν έχει ενεργό μέτωπο, ενώ καίει έλατα, πεύκα και πουρνάρια, μέσα σε μια χαράδρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επέκτασής της σε αυτήν τη φάση και καταβάλλεται προσπάθεια για την οριοθέτησή της, από τις ισχυρές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο.

Ωστόσο, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, που όπως λένε έχει κλίση 70%- 80% και δεν επιτρέπει στα οχήματα να πλησιάσουν τις εστίες που είναι διάσπαρτες στην περιοχή, ενώ οι ισχυρές ριπές αέρα δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων, καθιστώντας επικίνδυνο να κάνουν ρίψεις νερού από κοντινή απόσταση.

Έτσι το βάρος πέφτει στα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία ενισχύθηκαν το πρωί, με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ., αντιστράτηγου Βασίλη Ματθαιόπουλου, με ομάδες από τη Δυτική Ελλάδα, και τη Θεσσαλία.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ., αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και εκφράζεται αισιοδοξία ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν συνολικά 205 πυροσβέστες, (εκ των οποίων 11 πεζοπόρες ομάδες), με 32 οχήματα, τέσσερις υδροφόρες των ΟΤΑ και τέσσερα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και του Στρατού, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις όταν έχουν τη δυνατότητα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα γίνει έρευνα αφού τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι, ερευνούν σοβαρά την εκδοχή κάποιου ατυχήματος.

Πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Νησέλια Παμφύλων, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.

Δείτε την αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Διαβάστε επίσης:

Στρατιωτική θητεία: Πότε αυξάνεται – Πόσο θα υπηρετούν οι Έλληνες φαντάροι

Επίδομα παιδιού Α21: Στην τράπεζα τα χρήματα - Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Σχετικές ειδήσεις