ΕΛΛΑΔΑ

Kατάληψη την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Kατάληψη την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας προειδοποιούν πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, προχωρώντας σε κατάληψη του πύργου της διοίκησης την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ημέρα αναστολής της διοικητικής λειτουργίας, όλων των ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας


Κ Α Τ Α Λ Η Ψ Η

στον Πύργο Διοίκησης

Υλοποιώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας μας και μετά από την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και προχωράμε στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του πύργου Διοίκησης, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων.

Προχωρούμε σε κατάληψη των Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, προκειμένου να ανασταλεί η διοικητική λειτουργία του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του Νόμου 4024/2011 (προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, εφεδρεία κ.λ.π.) και του Νόμου 4009/2011 (Νόμος πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση).

Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συμπόρευση και κοινό αγώνα για τη διασφάλιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και την απόκρουση πολιτικών κοινωνικής βαρβαρότητας και λεηλασίας των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Οι απολύσεις, η κατάργηση του 30% των οργανικών μονάδων, ο διαβόητος Καλλικράτης στην ανώτατη εκπαίδευση, η αποψίλωση των υπηρεσιών από ανθρώπινο δυναμικό, που οδηγούν στην διάλυση,

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η μεταφορά της ευθύνης για στέγαση, σίτιση, παροχές και φοιτητική μέριμνα από το κράτος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα χωρίς τη διάθεση των αντίστοιχων πόρων, οδηγεί στην κατάργηση ή στη μεταφορά του κόστους στους φοιτητές και στις οικογένειές τους.

Απαιτούμε:

Καμιά εφεδρεία, απόλυση, ιδιωτικοποίηση. Όχι στις συγχωνεύσεις , καταργήσεις Οργανισμών και υπηρεσιών.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών και έργων υποδομής, με νέες προσλήψεις εργαζομένων και θέσεις εργασίας.