ΕΛΛΑΔΑ

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αγώνας δρόμου για μία θέση στους παιδικούς σταθμούς

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αγώνας δρόμου για μία θέση στους παιδικούς σταθμούς

Η ΕΕΤΑΑ ανάρτησε με ειδική εφαρμογή στο eetaa.gr τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019 - 2020

Σε 155.000 παιδιά θα δοθούν φέτος voucher, έναντι 127.000 πέρυσι για τη φιλοξενία σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019 - 2020».

Με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων και την επιλογή των δικαιούχων, οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να εκτυπώσουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher) για κάθε παιδί (μία για κάθε παιδί) από την ειδική εφαρμογή «οριστικά αποτελέσματα» της ΕΕΤΑΑ (μέσω της διαπίστευσης του ΤAXISNET) και να απευθυνθούν, μέχρι και την 02/09/2019, σε οποιαδήποτε Δομή της επιλογής τους για την εγγραφή των παιδιών τους.

Από την ΕΕΤΑΑ σημειώνεται ότι οι ωφελούμενοι δύνανται να απευθυνθούν για την εγγραφή του / των παιδιού / ών τους είτε στην Δομή , για την οποία ενημερώθηκαν μέσω του ειδικής εφαρμογής ότι υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης του παιδιού τους , δυνάμει της ενδεικτικής σύζευξης , είτε σε οποιαδήποτε άλλη δομή επιθυμούν. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της σύζευξης είναι ενδεικτική και δεν παράγει δεσμευτικά αποτελέσματα τόσο για τον Φορέα / Δομή όσο και τον ωφελούμενο / κάτοχο « Αξίας Τοποθέτησης - voucher.

Οι ωφελούμενοι των voucher της ΕΕΤΑΑ θα πρέπει να υπογράψουν τη σύμβαση με τον φορέα επιλογή τους. Η σύμβαση υπογράφεται σε τρία αντίτυπα, ένα για την/τον ωφελούμενο/νη, ένα για τον φορέα και ένα για την ΕΕΤΑΑ.

Παράλληλα, θα πρέπει να υπογράψουν την εξουσιοδότηση προς την ΕΕΤΑΑ για να διενεργεί αυτή τις πληρωμές προς τη Δομή για λογαριασμό της/του αλλά και να συμπληρώσουν τα στοιχεία του Ερωτηματολογίου Εισόδου στην ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ από 02/09/2019 έως 12/9/2019 «Ερωτηματολόγιο Εισόδου» της ΕΕΤΑΑ με την εισαγωγή ΑΦΜ και Ειδικού Κωδικού πιστοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν συμπληρωθούν τα στοιχεία του ερωτηματολογίου εισόδου στην εδική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ , η εγγραφή - τοποθέτηση δεν θεωρείται έγκυρη για την ΕΕΤΑΑ και δεν θα ενεργοποιείται η αξία τοποθέτησης - voucher.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Προϋπόθεση είναι να υπάρχει διαθέσιμη θέση στον παιδικό σταθμό που επιλέγουν οι γονείς. Το πρόβλημα είναι ότι οι κενές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί ήδη θα είναι πολύ λίγες καθώς οι παιδικοί σταθμοί ιδιωτικοί και δημοτικοί έχουν κάνει εγγραφές εδώ και πολύ καιρό, χωρίς την επιδότηση του voucher. Οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα τελευταία χρόνια φθίνουν.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα παιδιού Α21 - ΟΠΕΚΑ: Πότε θα πληρώνεται η γ δόση

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2019: Σήμερα (24/7) ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι δικαιούνται 1.000 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις