Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο: Ο ξυλοδαρμός αστυνομικών στη Ν.Φιλαδέλφεια – Τον μαχαίρωσαν δίπλα στην κεντρική αρτηρία

Newsbomb

Ήταν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής (29/09) στη λεωφόρο Δεκελείας όταν άτομα, που φέρουν διακριτικά της ΑΕΚ, επιτίθενται σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. O δρόμος θυμίζει εμπόλεμη ζώνη... Οι νεαροί πετούν καρέκλες, τασάκια και φωτοβολίδες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του OPEN, δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με τα λευκά κράνη βρίσκονται στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Φωκών. Ο ένας από τους δύο κατευθύνεται προς το πεζοδρόμιο, όπου πιάνει έναν άνδρα, ο οποίος φορά μια κίτρινη μπλούζα, εκείνος, όμως, τον ρίχνει στο έδαφος.

Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα περισσότερα από 15 άτομα γρονθοκοπούν και κλωτσούν τον αστυνομικό που δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα ενώ κάποιος τον μαχαιρώνει στον μηρό με αιχμηρό αντικείμενο.

Θύμα επίθεσης στο Newsbomb.gr: «Μας ήθελαν νεκρούς»

«Παρκάραμε τη μηχανή στη Δεκελείας. Ξαφνικά, χωρίς να καταλάβουμε το παραμικρό άρχισαν να πετάγονται από παντού νεαροί με ξύλα και ρόπαλα. Προσπάθησα να καλέσω ενισχύσεις όσο προσπαθούσαμε με πίσω βήματα να απομακρυνθούμε. Ήταν δεκάδες άτομα, όχι μόνο 30 που είπαν. Ήταν αδύνατον να αντισταθούμε», ανάφερε ο ένας αστυνομικός.

«Μέσα σε δευτερόλεπτα μας πέταξαν στο έδαφος και άρχισαν να χτυπούν με κλωτσιές και γροθιές. Προσπάθησαν να μου βγάλουν και τα ρούχα ενώ ένας από αυτούς με έκαψε με καπνογόνο στο χέρι. Θα μας έκαιγαν ζωντανούς, μας ήθελαν νεκρούς», ανάφερε ο αστυνομικός προσθέτοντας πως αν και η επίθεση διήρκεσε μόλις 6 λεπτά, ο ίδιος νόμιζε πως τον χτυπούσαν επί 2 ώρες.

Ήρωας στο Μάτι ένας εκ των αστυνομικών

«Μας κάρφωσε κάποιος με μαχαίρι από πίσω, ύπουλα δηλαδή», είπε ο αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ μιλώντας στον Alpha, αναφέροντας ότι φέρει χτύπημα στην ωμοπλάτη, δύο μαχαιριές στον μηρό και το πρόσωπο, ενώ του έχουν σπάσει και δύο δόντια από την επίθεση. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αστυνομικός είχε βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Βρεθήκαμε σε έναν πόλεμο ξαφνικά, τραυματιστήκαμε, χωρίς λόγο δηλαδή. Να τραυματιστούμε, να σώσεις έναν άνθρωπο, να δώσεις τη ζωή σου, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου, γι’ αυτό για εμένα σημαίνει. Αλλά τώρα να τραυματιστούμε και να χάσεις και τη ζωή σου από κάποιους οπαδούς οι οποίοι είναι χούλιγκαν και το κάνουν αυτό για χαβαλέ και για πλάκα, είναι ό,τι χειρότερο», τόνισε ο αρχιφύλακας.

Το χρονικό των επεισοδίων

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (29/09) αρχικά στην γέφυρα Βρυούλων, όπου αστυνομικοί της ΔΙΑΣ σταμάτησαν λίγο πριν τις 23:00, μια ομάδα περίπου 4 ατόμων, προκειμένου να τους κάνουν έναν τυπικό έλεγχο.

Ξαφνικά τους επιτέθηκαν περίπου 30 άτομα, τα οποία άρχισαν να ξυλοκοπούν τους αστυνομικούς και να προκαλούν φθορές στης μοτοσυκλέτες τους. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του τοπικού Τμήματος και το πλήρωμά του δέχτηκε βροχή από πέτρες από την ομάδα των περίπου 30 ατόμων, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημίες.

Μισή ώρα αργότερα, δυο ομάδες ΔΙΑΣ περνώντας από την Λ. Δεκελείας σχεδόν στο ύψος της πλατείας της Ν. Φιλαδέλφειας δέχτηκαν επίσης σφοδρή επίθεση από περίπου 40 άτομα, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε καταστήματα τις πλατείας.

Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν, ενώ ο ήρωας αρχιφύλακας δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Νεκρή 14χρονη - Εξεράγη το κινητό της την ώρα που κοιμόταν

Σοκάρει η μητέρα του 2χρονου κοριτσιού: «Το σκυλί πήδηξε από το μπαλκόνι και δάγκωσε το παιδί»