Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συγκίνηση - Το τραγούδι που αφιερώνουν 16 Έλληνες δάσκαλοι στους μαθητές τους

Newsbomb

Συγκινητικά λόγια αγάπης και συμπαράστασης από 16 δασκάλους που ενώθηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

«Δεν είσαι εσύ, είμαστε εμείς. Αυτό να σκεφτείς. Μαζί θα νικήσουμε όλοι. Θα είμαστε δίπλα σου για ότι χρειαστείς», είναι το συγκινητικό μήνυμα που στέλνουν 16 δάσκαλοι στους μαθητές τους, μέσω ενός τραγουδιού που γράφηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στέλνουν το πιο αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές που δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν πριν κλείσουν τα σχολεία λόγω της λήψης των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Η ιδέα του τραγουδιού «Μαζί Μπορούμε» ανήκει στη δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, Τάνια Χριστοδουλίδου. Στο κάλεσμα προς τους συναδέλφους της ανταποκρίθηκαν άπαντες με μεγάλη χαρά.

Ο μουσικός και εκπαιδευτικός Οδυσσέας Σαγρέδος έγραψε τους στίχους και έκανε τη σύνθεση του τραγουδιού. Το μήνυμα ξεκάθαρο, προς πάσα κατεύθυνση: Οι δάσκαλοι θα κάνουν τα πάντα ώστε τα μαθήματα να συνεχιστούν με οποιονδήποτε τρόπο.

Τεράστια ανταπόκριση είχε στις καρδιές των μικρών φίλων της δασκάλας το τραγούδι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι καθημερινά τη βομβαρδίζουν με ζωγραφιές και μηνύματα που αποδεικνύουν περίτρανα την αγάπη τους.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», η δημιουργός του τραγουδιού, Τάνια Χριστοδουλίδου τόνισε ότι «αυτό που αποτέλεσε το κίνητρο για να γραφεί το τραγούδι ήταν η ανάγκη των δασκάλων να πουν στους μαθητές τους ότι δεν είναι μόνοι και είναι δίπλα τους σε ό, τι χρειαστούν».

«Εγώ αλλά και αρκετοί συνάδελφοι παρακολουθούμε τα social media, με αποτέλεσμα να γεννηθεί η ιδέα και σε μας. Είδαμε το τραγούδι «Imagine» πως το παρουσίασαν πολλοί επώνυμοι και σκεφτήκαμε ότι θα θέλαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο και εμείς για τους μαθητές μας. Ήμασταν βέβαιοι, άλλωστε, ότι τα παιδιά θα ένιωθαν ιδιαίτερη χαρά στο άκουσμα του συγκεκριμένου τραγουδιού.» ανέφερε η κα. Χριστοδουλίδου.

Όπως η ίδια υποστήριξε, έχει ιδιαίτερη αγωνία για τα σχόλια των μαθητών της. Ωστόσο, το βίντεο έχει ήδη ξεπεράσει τις 30.000 προβολές. Μάλιστα είναι αρκετοί οι γονείς που μαζί με τα παιδιά τους τραγουδούν το τραγούδι και στέλνουν τα βιντεάκια στη δασκάλα τους.

«Από τις πρώτες τηλεσυναντήσεις με τους μαθητές μου έχω εισπράξει απίστευτη θετική ενέργεια. Μάλιστα ένας μαθητής μου είπε «Μπράβο κυρία, είναι καλύτερο το μάθημα έτσι. Να μην πάμε ξανά στην τάξη».» είπε χαμογελώντας η δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Gossip-tv.gr