Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός: Προβληματισμός στους ξενοδόχους - Τι παράλογο συμβαίνει στη Φλώρινα

Newsbomb

Παράλογη μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Φλώρινα και συγκεκριμένα στο τελωνείο της Νίκης.

Ειδικότερα, από τις 26 Ιουνίου η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει ανοίξει τα σύνορά της, και πολλοί Έλληνες από τη δυτική Μακεδονία έχουν αρχίσει να επισκέπτονται περιοχές στη γείτονα, κοντά στα σύνορα.

Όπως μετέδωσε το Mega, το οξύμωρο είναι ότι τα σύνορα είναι κλειστά από την πλευρά των Σκοπίων προς την Ελλάδα, για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιούνται εκατοντάδες έξοδοι συμπολιτών μας τη μέρα, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 2.000 εξόδους μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα. Για την κατάσταση δεν ήταν ενήμερη η τοπική αυτοδιοίκηση, και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις, κυρίως για το γεγονός ότι οι Έλληνες κατά την επάνοδό τους δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.

Δείτε περισσότερα στο παραπάνω βίντεο

Περιορίζεται η τουριστική κίνηση με την άνοδο των κρουσμάτων

Στο Mega μίλησε η Νέλλυ Κοροντίνη, ξενοδόχος στην Ερμιόνη, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω του κορονοϊού.

«Παρόλη τη δεκαετία κρίσης, η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ καλή. Ευελπιστούμε ότι και φέτος δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη ζημιά. Μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά, είχαμε πληρότητα 40-50%. Μόλις ανεβαίνουν τα κρούσματα του κορονοϊού "φρενάρουν" και τα τηλεφωνήματα. Ακυρώσεις δεν έχουμε. Απλά τα τηλεφωνήματα από Έλληνες δεν είναι τόσο πολλά. Από το εξωτερικό θα είναι πολύ μικρό το ποσοστό των πελατών», σημείωσε η κ. Κοροντίνη.

«Η επισκεψιμότητα η δική μας ήταν περισσότερο Ευρωπαίων, που έχουν κάνει τις κρατήσεις τους και θα έρθουν αν όλα είναι καλά. Πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές. Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε χρηματοδοτήσεις που να πληρωθούν σταδιακά. Για όλους τους επαγγελματίες να γίνει αυτό», πρόσθεσε.

«Η κίνηση είναι πολύ περιορισμένη τις καθημερινές. Η Άνδρος απευθύνεται κυρίως σε Έλληνες τουρίστες. Τα σαββατοκύριακα έχει κίνηση αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα μπορέσει να μας καλύψει», είπε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Φραγκίσκος Δεκαβάλλας, ξενοδόχος στην Άνδρο.

«Ένα 95% των καταλυμάτων από την εικόνα που έχω εγώ έχουν αποφασίσει να ανοίξουν. Κρατήσεις υπάρχουν. Όσο ο κόσμος ακούει για κρούσματα, όμως, φοβάται. Ο Έλληνας θέλει να κάνει κράτηση, παίρνει τηλέφωνο, αλλά φοβάται να στείλει προκαταβολή», πρόσθεσε.

«Φυσικά υπάρχει μείωση στις τιμές. Μας έχουν μείνει 20-25 ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Δεν είναι ακριβώς ότι προσπαθούμε να βγάλουμε τα σπασμένα. Προσπαθούμε να βγάλουμε το κόστος», είπε ακόμη ο κ. Δεκαβάλλας.

«Κάνουμε μείωση τιμών για να είναι πιο ελκυστικές. Η κυβέρνηση ζητάει αλλαγή ταμειακών μηχανών μέχρι 31 Ιουλίου, αυτή την περίοδο. Πρέπει να θέλω 800 ευρώ για την αλλαγή», κατέληξε από την πλευρά της η κ. Κοροντίνη.

Πηγή: Mega

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγιά Σοφιά: Οι θρύλοι και οι προφητείες που… τρέμουν οι Τούρκοι!