Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει τη διασπορά του καπνού

Newsbomb

Ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται εικόνες από την κάμερα καιρού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στην Πεντέλη κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης υλικών στη Μεταμόρφωση, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Επιπλέον, μέσω μοντελοποίησης της διασποράς του καπνού από αριθμητικό μοντέλο παρουσιάζεται και η εποπτική εικόνα της συγκέντρωσης και της πορείας των αερολυμάτων που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Δείτε παραπάνω το σχετικό βίντεο

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στη Μεταμόρφωση Αττικής, που είχε διακοπεί για ώρες χτες, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών.

Η κίνηση από χτες το βράδυ γινόταν από δύο λωρίδες για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά από τις 11.30 σήμερα δόθηκε κανονικά όλος ο οδικός άξονας, καθώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας πλέον από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου έχει καταρρεύσει, ενώ πλέον εκείνο που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η πλήρης κατάσβεση των υλικών που συνεχίζουν να σιγοκαίγονται.

Οι πυροσβέστες όμως μπορούν πλέον να πλησιάσουν το εσωτερικό του κατεστραμμένου εργοστασίου, ενώ παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις.

Ίδια εικόνα παρουσιάζει και η πυρκαγιά σε αποθήκη στο Αιγάλεω, όπου επίσης υπήρχαν παλιά στρώματα και άλλα αντικείμενα, που χρειάζεται χρόνος μέχρι να σβήσουν, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης και συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.

Πόσο επιβαρύνθηκε η ατμόσφαιρα στην Αττική από τον τοξικό καπνό

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ζήτησε από το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να αποστείλει στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης του Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, στοιχεία σχετικά με το πώς διακυμαίνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με αυτά μέχρι και χθες αργά το απόγευμα:

  • Στο βόρειο, ανατολικό και κεντρικό τμήμα του Λεκανοπεδίου δεν καταγράφηκε κάποια επιβάρυνση στην ποιότητα της ατμόσφαιρας.
  • Στο δυτικό-νοτιοδυτικό τμήμα του Λεκανοπεδίου καταγράφηκαν ελαφρώς αυξημένα επίπεδα, μετά τις 9 το πρωί. Ενδεικτικά στις περιοχές Χαϊδαρίου και Κερατσινίου, η μέση συγκέντρωση για το διάστημα 9:00-17:00 ήταν κατά περίπου 40% αυξημένη σε σχέση με το σταθμό του ΕΑΑ στο Θησείο.
  • Επιπλέον, σε θέση μέτρησης πλησίον της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Περιστερίου καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ιδίως μετά τις 15:00 τα οποία πιθανώς επηρεάζονται και από σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει τα εξής: «Προτεραιότητα μας η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο το παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο και θα έχουμε διαρκή ενημέρωση ως προς την εξέλιξη του.

Συστήνουμε στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Περιφέρειας για την προστασία της υγείας τους, μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Γώγος: Εκ περιτροπής και με μάσκα οι μαθητές στα σχολεία