Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά - Lockdown: Μπλόκα στους δρόμους από τα ξημερώματα – Τα μέτρα για τη σημερινή ημέρα

Newsbomb

Μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας έκαναν οι αστυνομικοί από νωρίς το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Συνολικά πάνω από 35 συνεργεία είχαν στήσει μπλόκα σε κεντρικά σημεία προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν παραβάτες των μέτρων του lockdown που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Δείτε την εικόνα που μετέδωσε λίγο πριν τις 7 το πρωί το ΟΡΕΝ από την Βασιλέως Κωνσταντίνου:

Εορταστικά ρεβεγιόν με περιορισμούς

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες, το μέγιστο επιτρεπτό όριο ατόμων ανά σπίτι για τα ρεβεγιόν και τις οικογενειακές συναθροίσεις είναι τα εννέα άτομα, δηλαδή δύο οικογένειες.

Την ίδια ώρα, οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ενώ θα υπάρχει και ανώτατο όριο στον αριθμό των πιστών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στους ναούς, με μέγιστο αριθμό πιστών τα 25 άτομα για απλές εκκλησίες και 50 άτομα αν πρόκειται για μητροπόλεις.

Οι μετακινήσεις

Για τις μετακινήσεις των πολιτών, ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και καιρό, με τη χρήση SMS στον ειδικό αριθμό 13033, με τη χρήση ειδικού εντύπου ή με τη χρήση χειρόγραφης βεβαίωσης από τους πολίτες, στην οποία θα αναφέρουν τον τόπο αφετηρίας, τον τόπο προορισμού, τον σκοπό της μετακίνησης και την κατά προσέγγιση ώρα της μετακίνησης.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τις νυχτερινές ώρες συνεχίζει να ισχύει από τις 22:00 το βράδυ μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα, εκτός από επείγοντα περιστατικά.

Στο ρεβεγιόν με τον κωδικό 6

Όσον αφορά τη μετακίνηση των πολιτών προς τις οικογενειακές συναθροίσεις για τους εορτασμούς, θα πρέπει να στέλνεται με SMS στο 13033 ο κωδικός 6 ή να υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης.

Υπενθυμίζεται πως, για τις μετακινήσεις την Πρωτοχρονιά, πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στα Βίλια: Αυτή είναι η 38χρονη Κινέζα που βρέθηκε δολοφονημένη στη βαλίτσα