Ροή Ειδήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Κλείνουν δημοτικό και ειδικό σχολείο μετά την εστία σε νηπιοτροφείο

Συναγερμός στο νηπιοτροφείο Καλλιθέας – Θετικοί με ήπια συμπτώματα παιδιά και εργαζόμενοι

Σε κόκκινο συναγερμό η Καλλιθέα μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων, με εστία μόλυνσης το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο όπου φιλοξενούνται δεκάδες παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική στον κορoνοϊό. Αμέσως έγιναν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι, καθώς και 7 παιδιά, ανιχνεύτηκαν θετικοί. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32 και στη δεύτερη άγγιξαν τα 65.

Καθώς πολλά παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, η διασπορά είναι μεγάλη και οι γονείς στην Καλλιθέα ανάστατοι, αφού ο κορoνοϊός μέσω των παιδιών μπήκε στα σπίτια τους, μολύνοντας γονείς και παππούδες.

Την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο και η αγωνία για τα αποτελέσματα είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA τα δείγματα ελέγχονται και για την βρετανική μετάλλαξη. Όλα τα παιδιά είναι ασυμπτωματικά, ενώ το 13ο δημοτικό σχολείο και το ειδικό σχολείο θα παραμείνουν κλειστά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Αλλαγές στα ράφια - Ποια προϊόντα δεν θα πωλούνται από τη Δευτέρα (08/02)

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER