Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έτσι θα κερδηθεί το στοίχημα του Πάσχα - Ανησυχία για τις μεταλλάξεις (vid)

Newsbomb

Τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως θα κερδηθεί το στοίχημα του Πάσχα ανάλυσε στο Open ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι ο μόνος τρόπος για να κερδηθεί η προοπτική του Πάσχα είναι να έχει εμβολιαστεί ως τον Μάιο το 40% του πληθυσμού.

Ωστόσο, ο καθηγητής είπε ότι δεν βοηθούν και οι πολίτες, καθώς βλέπουμε να συνεχίζονται τα «κορονοπάρτι», οι συναθροίσεις και ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς.

Αναφορικά με τη μεγάλη ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, είπε ότι «υπήρχαν τρία στελέχη: Το βρετανικό, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας. Τώρα έχουμε το στέλεχος της Ουγκάντα, της Καλιφόρνια και το υβρίδιο κορονοϊού στις ΗΠΑ. Το βρετανικό στέλεχος είναι 50% πιο μεταδοτικό από το συμβατικό» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «για τα άτομα με βρετανική μετάλλαξη, απαιτείται μεγαλύτερη καραντίνα».

Ωστόσο, ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας ότι «τα εμβόλια αντιμετωπίζουν το βρετανικό στέλεχος του ιού» ενώ είναι μερική η αντιμετώπιση για το στέλεχος της νοτίου Αφρικής. Για το στέλεχος της Ουγκάντα, επεσήμανε ότι είναι κατά 50% μεγαλύτερη η μεταδοτικότητα από το συμβατικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης: Επί 4 ώρες έδινε εξηγήσεις - Δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα