Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Η βιβλική καταστροφή απο ψηλά - Στάχτη και αποκαϊδια (Βίντεο)

Newsbomb

Θλίψη και πόνο προκαλούν τα εναέρια πλάνα από τις άλλοτε καταπράσινες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια που έγιναν στάχτη.

Στις φλόγες για έβδομη ημέρα βρίσκεται η βόρεια Εύβοια, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους κατοίκους να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα χωριά.

Η ομάδα UpStories σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε εναέρια πλάνα με τη χρήση drone πάνω από καμένες εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021.

Στο βίντεο φαίνονται εικόνες καταστροφής από το εσωτερικό έως τις ακτές της Εύβοιας, καθώς και ενεργές εστίες πυρκαγιάς που μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Η φωτιά στο ΠευκίΑ.Ρ

Η συνολική έκταση των καμένων εκτάσεων στη Βόρεια Εύβοια πλησιάζει το μισό εκατομμύριο στρέμματα. Χιλιάδες κτήρια έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές και πολλά από αυτά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Η φωτιά κινείται σε δύο μέτωπα προς βορά και προς νότο με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας, Φάνη Σπανό να δηλώνει χαρακτηριστικά πως «όποιο μέτωπο δεν έχει φτάσει στη θάλασσα καίει ακόμα».

Δορυφορική εικόνα απο την καταστροφήΑ.Ρ

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη» είπε στο MEGA o Φάνης Σπανός προσθέτοντας πως «όταν αποφάσισαν να στείλουν αξιοπρεπή αριθμό εναέριων μέσων ο πυκνός καπνός τους εμποδίζει. Δεν βλέπουν οι άνθρωποι, ό,τι κάνουν οι επίγειες δυνάμεις».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα η διαδικασία ανάκαμψης στις περιοχές που κάηκαν απο τις φωτιές των τελευταίων ημερών μπορεί να διαρκέσει έως και μία δεκαετία. Οι εκτάσεις που έχουν καεί τα τελευταία 24ωρα είναι της τάξης ειναι τουλάχιστον της τάξης των 500.000 στρεμμάτων, εκτιμά ο κ Λέκκας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αττική: Ο δρόμος της φωτιάς - Το χρονικό μιας ιστορικής καταστροφής που «μαύρισε» τις ψυχές μας