Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ιερέας που νόσησε με κορονοϊό: Κοινώνησα, εξομολογήθηκα, ετοιμάστηκα να φύγω

Newsbomb

O ιερέας που νοσηλεύτηκε με κορονοϊό στη ΜΕΘ τονίζει επανειλημμένα ότι είδε τον θάνατο με τα μάτια του και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Την δική του περιπέτεια στον θάλαμο της ΜΕΘ όταν διασωληνώθηκε με κορονοϊό περιέγραψε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο πάτερ Σπυρίδωνας, ιερέας στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στο Δάλι τονίζοντας επανειλημμένα ότι είδε τον θάνατο με τα μάτια του και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί για να αποφύγει ανάλογες καταστάσεις.

Βαθιά συγκινημένος ο ιερέας ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσοκόμους που έσωσαν τη ζωή του κάνοντας λόγο για θαύμα. «Τον Μάρτιο πέρασα μια μεγάλη δυσκολία με τον κορονοϊό. Για 12 μέρες ήμουν στο Γενικό Νοσοκομείο χωρίς να βγαίνει το οξυγόνο μου πάνω, με είχαν ξεγράψει οι γιατροί» ξεκίνησε την περιγραφή του ο ιερέας.

«Μια μέρα είχαν πει στον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο ένας γιατρός ότι ο πάτερ δύσκολα θα έβγαζε τη νύχτα. Προχώρησαν σε διασωλήνωση. Ήμουν σε κώμα, δεν ήξερα τίποτα, αλλά όλος ο κόσμος και η οικογένεια μου περνούσαν ένα Γολγοθά αν θα σηκωνόμουνα. Στην 9η μέρα οι γιατροί με ξέγραψαν και είπαν ετοιμαστείτε για τα χειρότερα. Όταν σηκώθηκα φώναζα της πρεσβυτέρας μου ότι ήθελα να πάω σπίτι. Νόμιζα ήμουν έξι μήνες εκεί και τότε με ενημέρωσαν είναι 9 Απριλίου μέρα Παρασκευή», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι προηγουμένως δοκίμασαν να τον βγάλουν από καταστολή πέντε φορές χωρίς επιτυχία.

Ο πάτερ Σπυρίδωνας μίλησε και για τις μάχες που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές για να σώσουν ανθρώπινες ζωές: «Εκεί πέρα είδα τρεις θανάτους. Συγκινούμε διότι είναι άνθρωποι δίπλα σου. Η Παναγιώτα 43 χρονών με θαλασσαιμία, αγωνιζόταν δεν τα κατάφερε. Ένας άλλος στο Πέρα Χωριό είδα τους συγγενείς του να χαιρετάνε γιατί θα έφευγε. Ένας άλλος επίσης πέθανε».

«Τρέμεις ολόκληρος, ιδρώνεις, μιλούσα με τους γονείς μου που πέθαναν, έβλεπα ανθρώπους διασωληνωμένους. Λέω εγώ τι κάνω εδώ πέρα. Ήρθαν να με κοινωνήσουν, ζήτησα εξομολόγηση. Ετοιμάστηκα να φύγω», αναφέρει συγκινημένος περιγράφοντας στη συνέχεια τον 1,5 μήνα αποθεραπείας στο νοσοκομείο και τους επόμενους 2,5 σε κέντρο αποκατάστασης διότι όπως είπε διαλύθηκαν οι πνεύμονες του και αδυνάτισαν οι μύες του.

«Δεν πρόλαβα εγώ να βάλω το εμβόλιο. Αν προλάβαινα να βάλω το εμβόλιο δεν θα είχα αυτές τις περιπέτειες. Για αυτό παροτρύνω τον κόσμο αν και είναι προσωπικό θέμα του καθενός, έλα που το εμβόλιο σώζει ζωές…υπάρχουν περιπτώσεις που έβαλαν το εμβόλιο πέρασαν τον κορονοϊό ήρεμα. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έβαλαν το εμβόλιο και έφυγαν. Άφησαν παιδιά πίσω τους. Έφυγαν. Οι άλλοι που μένουν πίσω; Ένας θάνατος σε μια οικογένεια διαλύει τα πάντα. Εγώ το έβαλα το εμβόλιο προχθές τη Δευτέρα με την πρεσβυτέρα μου, τα παιδιά μου τα έβαλαν. Είναι θέμα επιστήμης, δεν είναι θέμα θεολογικό ή πνευματικό. Δεν είναι θέμα εκκλησίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σύγχυσαν τα πράγματα. Οι Άγιοι της εκκλησίας μας ήταν υπάκουοι στην επιστήμη μας», κατέληξε ο ιερέας που μίλησε για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Ρόδο: Η 31χρονη φοβόταν «θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»-Την παρακολουθούσε ο 40χρονος

Πηγή Δεβετζή: Με παρενόχλησε σεξουαλικά παράγοντας του αθλητισμού - «Κατέβασε το παντελόνι του και…»

Βέροια: Κάθισε σε πεζούλι να ξεκουραστεί και σκοτώθηκε