Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Γλίτωσε από θαύμα οδηγός - Τεράστιοι βράχοι μία ανάσα από I.X. (vid)

Newsbomb

Σεισμός Κρήτη: Την τύχη με το μέρος του είχε ένας οδηγός αυτοκινήτου ο οποίος τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, περνούσε από τον Προφήτη Ηλία.

Τεράστια βράχια έπεσαν στο οδόστρωμα τη στιγμή που περνούσε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Γιάννης Μαραγκάκης ο οποίος σώθηκε από θαύμα όπως αναφέρει συγκλονισμένος.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV τόνισε: «είναι θαύμα αυτό που συνέβη θα πρέπει να ανάψουμε ένα κερί στην Παναγία. Εκεί ακριβώς στη στροφή άρχισε και κουνούσε το αυτοκίνητο, νόμιζα ότι με έπιασε λάστιχο, έκοψα ταχύτητα και πήγα δεξιά για να σταματήσω. Δεν πρόλαβα να σταματήσω και είδα το βράχο που γύριζε, ένα σύννεφο σκόνης, δεν έβλεπα τίποτα και βράχια που έπεφταν. Το μόνο που πάθαμε είναι ότι τραυματίστηκε αλλά ευτυχώς ελαφρά η γυναίκα μου, καθώς από τον πανικό βγήκε από το αυτοκίνητο και τη χτύπησε μία πέτρα στο κεφάλι».

Στο Αρκαλοχώρι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Την ίδια ώρα, στο Αρκαλοχώρι που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό βρίσκονται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που συμμετέχουν στη σύσκεψη του συντονιστικού για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή βρίσκονται επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού, Φοίβος Θεοδώρου.

Με εντολή του Χρήστου Στυλιαλίδη, έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικλής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προσρασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδικοίησης, ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

Με πληροφορίες από: neakriti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη: Το θύμα βρισκόταν στην εκκλησία για την αναστήλωσή της - 11 οι τραυματίες

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Η ανάρτηση Τσελέντη τρία 24ωρα πριν τα 5,8 Ρίχτερ