Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Έτσι σώθηκε ο ορειβάτης στον Λαϊλιά - «Λίγο νερό» τα πρώτα του λόγια

Newsbomb

Σέρρες: Με ειδικούς χειρισμούς λόγω του καιρού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στον Λαϊλιά

Αίσιο τέλος είχε για έναν ορειβάτη η περιπέτεια μετά από πτώση στον Λαϊλιά στις Σέρρες την Κυριακή χάρη στην επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης της Πυροσβεστικής.

Η περιπέτεια για τον ορειβάτη ξεκίνησε όταν μαζί με φίλο του ξεκίνησαν περίπατο στο βουνό του Λαϊλιά το πρωί της Κυριακής. Η βροχή που ξεκίνησε να πέφτει επιδείωσε τις συνθήκες για ορειβασία με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο να γλιστρήσει, να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και μην μπορεί να μετακινηθεί.

Αμέσως οι δύο ορειβάτες κάλεσαν σε βοήθεια την Πυροσβεστική οχτώ άνδρες της οποίας έφτασαν στην περιοχή με δύο οχήματα. Ο άντρας εντοπίστηκε νωρίς, ωστόσο το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και λόγω της βροχής επιβάλλονταν ειδικοί χειρισμοί.

Η πυροσβεστική Σερρών ζήτησε τη συνδρομή των αντρών της ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών του Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών, που χάρη στο ερπυστριοφόρο όχημα που διαθέτουν μετά από δωρεά της Περιφέρειας κατάφεραν να μεταφέρουν με ασφάλεια τον τραυματία

Οι προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις οδήγησαν σε αίσια έκβαση της επιχείρησης διάσωσης στις Σέρρες με τον ορειβάτη, μετά τη διάσωσή του να ζητάει «λίγο νερό» με τα πρώτα του λόγια.

Τελικά ο τραυματίας ορειβάτης μεταφέρθηκε στο καταφύγιο της περιοχής και από εκεί παραλήφθηκε από σταθμό του ΕΚΑΒ για να διακομιστεί σε νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.