Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έτσι έσωσαν άνδρα που έπεσε με χειροπέδες στον Θερμαϊκό - «Δεν ήρθε ακόμα η ώρα μας»

Newsbomb

Θεσσαλονίκη: Η μαρτυρία του αστυνομικού της ομάδας Ζ που έσωσε τον άνδρα που βούτηξε στον Θερμαϊκό

Τη δική του μαρτυρία για το πώς έγινε η επιχείρηση διάσωσης του άνδρα που έπεσε με χειροπέδες στη θάλασσα του Θερμαϊκού μετέφερε ο ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας Ζ που τον έσωσε.

Όπως είπε ο Α. Σφελινιώτης μιλώντας στο ΟΡΕΝ το περιστατικό ξεκίνησε όταν περιπολικό από το ΑΤ Λευκού Πύργου δέχθηκε κλήση για ένα άτομο που βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών: «Οι συνάδελφοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν αλλά αυτός τους έβρισε και τους έφτυσε. Οι συνάδελφοί του πέρασαν χειροπέδες αλλά επειδή ήταν σε υπερδιέγερση, ξέφυγε, ακολούθησε καταδίωξη πεζή και το άτομο έπεσε στη θάλασσα όταν έφτασε στο πλακόστρωτο της παραλίας και διαπίστωσε ότι επρόκειτο να συλληφθεί».

«Εμείς σπεύσαμε στο σημείο μετά από κλήση για «επείγον» και μαζί με έναν συνάδελφό μου μπήκαμε στη θάλασσα για να τον σώσουμε γιατί είχε χειροπέδες στα χέρια και κινδύνευε» συνέχισε την περιγραφή του για το περιστατικό ο αστυνομικός ο οποίος εξήγησε ότι από τον πρώτο έλεγχο είχε προκύψει ότι το άτομο αυτό είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για μικροκλοπές.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού «όταν τον είχαμε σώσει μου είπε «θα πεθάνεις σήμερα μαζί μου;» και εγώ του απάντησα «δεν θα πεθάνεις ούτε εσύ, ούτε κι εγώ, δεν ήρθε ακόμα η ώρα μας».

Ο άνδρας, μάλιστα, σύμφωνα με τον αστυνομικό προσπαθούσε ακόμα και την τελευταία στιγμή με τα χέρια του και τα πόδια του να απεγκλωβιστεί από τις λαβές των ενστόλων που τον έσωσαν.