Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Ήθελα μόνο να το τρομάξω», λέει η ηλικιωμένη που πέταξε μπαστούνι σε σκύλο (vid)

Newsbomb

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 75χρονης για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 7 Αυγούστου στη Χρυσαυγή του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με μήνυση που υποβλήθηκε, η 75χρονη φέρεται ότι πλησίασε αδέσποτο σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο, του πέταξε το μπαστούνι της και ο σκύλος τράπηκε σε φυγή.

«Το είδα που ήταν ξαπλωμένο, νόμιζα ότι ήταν ξύπνιο και δεν έφευγε.Τι μου έκανε το ζώο να το χτυπήσω; Ήθελα να το τρομάξω για να φύγει, να μπορώ να περπατήσω», τόνισε μιλώντας στον Alpha η ηλικιωμένη γυναίκα.

Η 75χρονη υπογράμμισε πως στο παρελθόν έχει πέσει θύμα επίθεσης σκύλου και αυτό την έχει κάνει επιφυλακτική απέναντι στα αδέσποτα. «Ο φόβος με έκανε να το διώξω το σκυλί, να ρίξω το μπαστούνι, για να μπορέσω να περπατήσω χωρίς να με δαγκώσει».

Εκείνη την ημέρα, όπως υποστηρίζει, παρά τα κινητικά της προβλήματα βγήκε μια βόλτα μέχρι τον κεντρικό δρόμο, στο χωριό Χρυσαυγή του Λαγκαδά. «Δεν κατάλαβα πως κοιμόταν, δεν βλέπω καλά και δεν ακούω. Έχω προβλήματα υγείας, έχω αστάθεια, δεν μπορώ να περπατήσω καλά. Γυρίζω το κεφάλι μου, χάνω των βηματισμό μου και πέφτω. Μόνο το πεζοδρόμιο έχω για να με βοηθάει».

«Είχα παλιά ζώο, τώρα δεν μπορώ να τα φροντίσω. Εδώ δεν μπορώ να βάλω νερό για εμένα, πού να φροντίσω ζώα; Ποτέ δεν έχω ξαναπετάξει μπαστούνι σε σκύλο. Εδώ ο χώρος γέμιζε σκυλιά για 9 μήνες και δεν τα πείραζα ποτέ».