Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου - Τείνει να γίνει σκουπιδότοπος

Newsbomb

Η εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου στη Θεσσαλονίκη είναι παλαιοχριστιανική βασιλική, η οποία σήμερα σώζεται στην ίδια μορφή που κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα – γεγονός που την καθιστά μοναδική

Σε νέο στέκι παραβατικών στοιχείων και εστία μόλυνσης τείνει να μετατραπεί ο περιβάλλον χώρος, αλλά και η γύρω περιοχή του Ιερού Ναού της Παναγίας Αχειροποιήτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου είναι παλαιοχριστιανική βασιλική, η οποία σήμερα σώζεται στην ίδια μορφή που κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα – γεγονός που την καθιστά μοναδική. Βρίσκεται στην οδό Αγίας Σοφίας, απέναντι από την πλατεία Μακεδονομάχων και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελία πολιτών στο Thessnews αλλά και κατοίκων της περιοχής, η εικόνα φαίνεται σταδιακά να αλλάζει καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο και κέντρο χρήσης ναρκωτικών.

Ένας εκ των δύο ιερέων του Ναού μάλιστα, ο πατέρας Σπυρίδωνας επιβεβαίωσε στο Thessnews πως έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο προαύλιο του Ναού σύριγγες και περιττώματα, με το φαινόμενο όμως όπως λέει να μην είναι καθημερινό.

Ακόμη, πέριξ του Ναού, έντονη είναι η δυσοσμία από τις ακαθαρσίες των αδέσποτων ζώων με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μορφή που παίρνει σταδιακά η γειτονιά τους.