Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια για τον προϋπολογισμό (Photos)

Newsbomb

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στον προϋπολογισμό.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο των συνδικάτων έγινε στην πλατεία Συντάγματος.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ ενώ συμμετείχαν σε αυτό δεκάδες φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος είχε διακοπεί.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια, όπου είχαν αρχικά συγκεντρώθεί.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ παρέμειναν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, κομμάτων και φοιτητικών συλλόγων, καθώς και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και το Σωματείο των Σχολικών Φυλάκων, παρά την βροχή που σημειώθηκε.

Οι ομιλητές χαρακτηρίσαν τον προϋπολογισμό, που αναμένεται να ψηφισθεί, προϋπολογισμό ακραίας λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής.

Υπογράμμισαν ακόμα πως οι νέοι φόροι ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αναμένεται να επιβληθούν, θα επιφέρουν την πλήρη κοινωνική συντριβή και θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους προκρούστιους μνημονιακούς στόχους.

Στο συλλαλητήριο έδωσε το παρών και ο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε: «Όσο οι μεν θα συνεχίζουν να ψάχνουν τους 180 και οι δε τους 121, ο λαός μας θα συνεχίζει να στενάζει αβοήθητος. Εν έτη 2014 δεν επιτρέπεται να ζούμε με ψίχουλα, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως μας υπόσχονται και οι δύο. Η λύση είναι μία: Ανάπτυξη της ταξικής πάλης, λαϊκή συμμαχία, ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Ομάδα αντεξουσιαστών κατέλαβε την μικροφωνική της ΑΔΕΔΥ και εκφώνησε μήνυμα συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου καθώς μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε και χτύπησε δύο δημοσιογράφους.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και δυνάμεις των ΜΑΤ.

DSC 6704

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη κατά του προϋπολογισμού

Συλλαλητήριο έλαβε μέρος και στη Θεσσαλονίκη ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Στο συλλαλητήριο κλήθηκαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έφτασαν και διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι στο υπό κατάληψη κτήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης προς τον Νίκο Ρωμανό.

Η κυκλοφορία στην Εγνατία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα, αναφέρει το thesstoday.

THES1

Την ώρα που εκπρόσώποι σωματείων πραγματοποιούσαν ομιλία στο άγαλμα του Βενιζέλου, το μπλοκ της κατάληψης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε πορεία στην Εγνατία, με μέτωπο προς τα δυτικά.

«Το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά» ήταν ένα από τα συνθήματα που φωνάξαν σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.

Δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν, μέσα στα στενά παράλληλα με τους διαδηλωτές, ακολουθώντας την πορεία.

Στην πλατεία Αριστοτέλους υπήρχαν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν ξεχωριστό συλλαλητήριο.

Η πορεία πέρασε από την Λ. Νίκης και μπροστά από τον Λευκό Πύργο, διέσχισαν την Τσιμισκή και κατευθύνεται ανατολικά.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 με το μπλοκ από την κατάληψη του Εργατικού Κέντρου να επιστρέφει στο κτήριο του ΕΚΘ.