Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική

Newsbomb

«Η επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ έχει πολλά κοινά σημεία με τον τρόπο που έδρασαν οι τρομοκράτες στις επιθέσεις με καλάσνικοφ στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου του 2013, αλλά στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου του 2013. Στα δύο αυτά χτυπήματα την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη της η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία βρισκόταν και πίσω από την αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα κατά αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη στις 12 Ιανουαρίου του 2013».

Όπως προκύπτει από τα λόγια του αξιωματικού, η εκτίμηση της αστυνομίας είναι ότι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» κρύβεται πίσω από την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ που σημειώθηκε γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12/2014).

Μία οργάνωση που ο τρόπος δράσης, (ριψοκίνδυνες επιθέσεις με καλάσνικοφ σε φυλασσόμενους στόχους), αλλά και το ύφος των προκηρύξεων μοιάζει με τον «Επαναστατικό Αγώνα», ο οποίος όμως αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί της.

EPITHESI-2

Πυροβόλησαν 54 φορές την ισραηλινή Πρεσβεία

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την έρευνα της επίθεσης έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ 54 κάλυκες από καλάσνικοφ. Αυτό σημαίνει είτε ότι «γάζωσαν» την πρεσβεία με δύο καλάσνικοφ, είτε ότι άλλαξαν γεμιστήρα. Η βαλλιστική εξέταση θα δείξει και πόσα πολεμικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν και βέβαια εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη τρομοκρατική επίθεση. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει ακόμη οι κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας, αλλά και των διπλανών κτηρίων στην προσπάθεια που κάνουν οι αστυνομικοί να βρουν τον τρόπο διαφυγής - πιστεύουν ότι ήταν μοτοσυκλέτες - αλλά και το δρομολόγιο που ακολούθησαν προς το Γαλάτσι.

Στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον 4 τρομοκράτες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, στην επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερις τρομοκράτες. Τα μέλη της οργάνωσης επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες, προσέγγισαν την πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Μουσών από τον παράδρομο Λαζάρου Σώχου και Κηφισίας, «γάζωσαν με καλάσνικοφ το κτήριο και εξαφανίστηκαν, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης σε περίπτωση συμπλοκής με αστυνομικούς.

Κικίλιας: «Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα...»

Τη θέση ότι κανένας δεν μπορεί να διαταράξει τη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/12/2014) στην Πρεσβεία του Ισραήλ.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Κικίλιας όπου βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει μία ασφαλής χώρα και πως η ελληνική πολιτεία στέκεται απέναντι σε όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα.