Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση με συνδικαλιστές στο υπουργείο Εργασίας (Video και photos)

Newsbomb

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (15/04/2015) ομοσπονδίες εργατοϋπαλλήλων Αττικής.

Οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στον κοινωνικό διάλογο που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη με τον υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, εργοδοτικές οργανώσεις και την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εταίρων και της κυβέρνησης, με αντικείμενο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένταση όταν συνδικαλιστές διέκοψαν τη συνάντηση και πέταξαν χαρτιά.

Σε σχετική ανακοίνωση για το κάλεσμα στη διαμαρτυρία, τονίζεται πως ο κοινωνικός διάλογος συγκαλείται για να παρουσιάσει η κυβέρνηση τους 20 «άξονες για συζήτηση» που προτείνει αναφορικά με τον κατώτατο μισθό και τις εργασιακές σχέσεις. Αποκαλυπτικό της παρελκυστικής της τακτικής είναι το γεγονός ότι από τη μια η κυβέρνηση διαρρέει την πρόθεσή της να νομοθετήσει την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και από την άλλη επαληθεύεται ότι τα εργασιακά και το Ασφαλιστικό είναι από τα βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» ενόψει του νέου μνημονίου.