Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΠΑ: Αποχώρησαν οι αντιεξουσιαστές που προσπάθησαν να μπουν στην Πρυτανεία (vid&pic)

Newsbomb

Υπό κατάληψη για 17η συνεχόμενη ημέρα τελεί το κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει το κτήριο και να ελέγχουν μέχρι και τις εξόδους του Μετρό έξω από Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην επιτραπεί η είσοδος σε άλλα άτομα στην Πρυτανεία, ενώ παράλληλα όσοι εξέρχονται του κτηρίου ελέγχονται και προσάγονται.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν, εκτός από το Πολυτεχνείο, τόσο έξω από τη Νομική όσο και από την ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να αποφευχθεί η διαφυγή των αντιεξουσιαστών σε κάποιο άλλο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Οι καταληψίες κάλεσαν μάλιστα νωρίτερα το απόγευμα αλληλέγγυους σε γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3 προσαγωγές, ενώ στον προαύλιο χώρο του κτηρίου βρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι που πραγματοποίησαν συγκέντρωση υπέρ των καταληψιών, πετώντας τους ακόμα και φαγητό μέσα σε σακούλες.

Σημειώνεται ότι οι αλληλέγγυοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ωστόσο τα ΜΑΤ τούς απώθησαν χωρίς τη χρήση χημικών.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι μετά από αρκετή ώρα, η ομάδα των νεαρών αποχώρησε από το σημείο, οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο χώρο, ενώ οι καταληψίες κλειδώθηκαν ξανά μέσα στην Πρυτανεία.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως οι αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση κατά των μεταλλωρύχων για αύριο, Πέμπτη (16/4).