Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» - Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο (Photos - Video)

Newsbomb

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν από τις 19:30 της Πέμπτης (18/6) πολίτες που ζητούν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας και η Αμαλίας.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσα από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι.

Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα όπως «Ελλάς, Ευρώπη, Δημοκρατία», οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι ζητούν να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ ενώ μεταξύ τους βρίσκονται βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ανέβηκαν τα σκαλιά του Κοινοβουλίου φτάνοντας στο περιστύλιο της Βουλής, για να διαδηλώσουν.

Από τη συγκέντρωση έχει διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας όσο και στην Αμαλίας.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι διαχειριστές της ομάδας και οργανωτές της εκδήλωσης, «στόχος μας είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών.

Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα.

Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας».