Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάς το μεγαλείο σου: Παραλίγο τραγωδία με λουόμενο στα Χανιά - Ακόμα περιμένουν ασθενοφόρο (vid)

Newsbomb

Ήταν 11:30 το πρωί της Δευτέρας (04/07) στην παραλία Καλάμι, λίγο έξω από τα Χανιά...

Οι λουόμενοι απολάμβαναν τη θάλασσα και τον ήλιο, μεταξύ αυτών κι ένας ηλικιωμένος άνδρας. Ξαφνικά, κι ενώ ο άνδρας κολυμπούσε, φάνηκε ότι άρχισε να βρίσκεται σε δυσχερή θέση καθώς υπέστη -πιθανότατα- λιποθυμικό επεισόδιο.

Άμεσα έσπευσαν σε βοήθεια άλλοι λουόμενοι οι οποίοι τον έβγαλαν στην παραλία και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Όταν όμως κάλεσαν το ΕΚΑΒ προκειμένου να στείλει ασθενοφόρο για να παραλάβει τον άνδρα, έλαβαν την απάντηση ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα.

Από το ΕΚΑΒ δόθηκαν οδηγίες σε έναν από τους λουόμενους για την παροχή πρώτων βοηθειών στον ηλικιωμένο, τις οποίες και ακολούθησε. Σε επόμενες κλήσεις απάντησαν ότι θα μπορούσε πιθανά να ξεκινήσει ένα ασθενοφόρο στις δώδεκα παρά δέκα για να παραλάβει τον άτυχο άνδρα όμως καθώς εκείνος δεν είχε τις αισθήσεις του και είχε βγάλει ήδη πολύ νερό, τον μετέφεραν πολίτες με αγροτικό όχημα στο ναυτικό νοσοκομείο Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι η πρώτη που βρίσκει κάποιος βγαίνοντας από τα Χανιά με κατεύθυνση προς το Ρέθυμνο, είναι δηλαδή μόλις δέκα λεπτά απόσταση από την πόλη και φιλοξενεί καθημερινά πολλούς μικρούς και μεγάλους λάτρεις της θάλασσας.

Δείτε στο βίντεο την παραλία Καλάμι όπου έλαβε χώρα το περιστατικό: