Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Έγκλημα κατά του Έθνους η δήθεν σύγκρουση για τα Θρησκευτικά (vid)

Newsbomb

Λάβρος κατά του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε το υπουργείο Παιδείας το ζήτημα με το μάθημα των Θρησκευτικών εμφανίζεται σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος χαρακτηρίζει «επικίνδυνη και εγκληματική» την τροφοδοτούμενη σύγκρουση Εκκλησίας – Πολιτείας.

ΔΡΙΜΥΤΑΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Το μάθημα των Θρησκευτικών που διδασκόταν μέχρι τώρα στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ανταποκρίνονταν πλήρως στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Ουδέποτε είχε ομολογιακό ή κατηχητικό χαρακτήρα. Απεναντίας είχαν χαρακτήρα γνωσιολογικό, πολιτισμικό και συγχρόνως θρησκειολογική αναφορά .Ως εκ τούτου δεν υπήρχε πραγματικό θέμα να δημιουργηθεί. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύουμε την ενότητα του Ελληνικού λαού χάριν μερικών οπαδών. Αυτό είναι έγκλημα εναντίον της εκκλησίας και του Έθνους, εκτός αν κάποιοι θέλουν να χωρίσουν το Έθνος από την Εκκλησία», δήλωσε ο κ. Ιερόθεος, μιλώντας στο Nafpaktianews.gr.

Χαρακτηρίζει την Εκκλησία ως «αρχαιότερο θεσμό ακόμη και από την συγκρότηση του Ελληνικού κράτους» και υπογραμμίζει: «Απαιτείται σεβασμός σε έναν θεσμό που κουβαλά μαζί του έναν ολόκληρο πολιτισμό».

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου εκφράζει την ελπίδα να μην φτάσει η Εκκλησία στο σημείο να αλλάζει εύκολα αποφάσεις, χάριν της διπλωματίας.

Πηγή βίντεο: Nafpaktianews.gr