Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πέραμα: Μόλις 10 μαθητές στο σχολείο - Δεν έστειλαν τα παιδιά οι γονείς λόγω προσφυγόπουλων (vids)

Newsbomb

Στο Α’ Δημοτικό Νέου Ικονίου Περάματος έφτασαν σήμερα, Πέμπτη (02/02/2017) τα 21 προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό του Σχιστού, τα οποία θα ξεκινήσουν να παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Τα προσφυγόπουλα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, αλλά και αριστερές συλλογικότητες, ενώ από απόσταση παρακολουθούσαν όσοι αντιδρούν, υπό το διακριτικό βλέμμα της Αστυνομίας.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το κλίμα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο.

Μόλις 10 μαθητές του σχολείου πήγαν σήμερα για μάθημα, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς 70 από τους συνολικά 130 μαθητές έχουν αιτηθεί τα παιδιά τους να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο!

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σχολείο είχε δημιουργηθεί ένταση τον προηγούμενο μήνα, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό, είχε διαμαρτυρηθεί έντονα κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που γινόταν για να συζητηθεί το θέμα της φοίτησης προσφυγόπουλων σε αυτό, με καταγγελίες γονέων και δασκάλων να κάνουν λόγο ακόμα και για τραμπουκισμούς.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr πλάνα από τη διαμαρτυρία μαθητών της περιοχής