Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακό βίντεο: Λιμενικοί καταδιώκουν ταχύπλοο που μετέφερε δύο τόνους κάνναβη (vid)

Newsbomb

Εντυπωσιακά πλάνα από την καταδίωξη ενός ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε συνολιά δύο τόνους φυτικής κάνναβης καταγράφονται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο (04/02/2017) το Λιμενικό Σώμα.

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr το απίστευτο βίντεο

Η επιχείρηση διεξήχθη την Παρασκευή (03/02/2017) και στο βίντεο καταγράφεται αρχικά η έρευνα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλβανικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια ο εντοπισμός του μετά την προσάραξη του σε βραχώδη ακτή.

Όλα ξεκίνησαν, όταν αεροσκάφος της Frontex εντόπισε κοντά στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών ένα ταχύπλοο που ήταν φορτωμένο με δέματα κάνναβης. Στη θέα του αεροσκάφους, οι τρεις επιβαίνοντες επιχείρησαν να οδηγήσουν το ταχύπλοο προς τα αλβανικά χωρικά ύδατα.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και συνολικά πέντε σκάφη του Λιμενικού Σώματος άρχισαν να καταδιώκουν το ταχύπλοο, με το πλήρωμά του να αρχίσει να πετά τα δέματα με την κάνναβη μέσα στη θάλασσα.

Τελικώς, το σκάφος προσάραξε με ταχύτητα σε βραχώδη περιοχή με αποτέλεσμα το σκάφος να αρχίσει να βάζει νερά, ενώ οι δράστες το εγκατέλειψαν.

Τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού περισυνέλεξαν 110 δέματα. Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τυχόν υπόλοιπων ναρκωτικών ουσιών συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις ιταλικές και τις αλβανικές αρχές.