Ροή Ειδήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 6χρονος που έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων στην Κηφισιά (vids)

Αγωνία για το μόλις έξι ετών αγοράκι που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Κηφισιά και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου (11/02) όταν το άτυχο παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και έπεσε από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου, από την πίσω πλευρά πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην οδό Ζηρήνη στην Κηφισιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μπαλκόνι υπήρχε προστατευτικό αλλά παρόλα αυτά το παιδί κατάφερε να σκαρφαλώσει σε αυτό με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 10 μέτρων στο κενό.

Την πτώση του ανέκοψαν δέντρα τα οποία βρίσκονταν στο σημείο ενώ το παιδί έπεσε στο νωπό χώμα και όχι στο τσιμέντο που βρίσκεται στο έδαφος.

Η μητέρα του παιδιού και γείτονες κάλεσαν το 166 και το ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο και παρέλαβε τον 6χρονο.

Δείτε στη video gallery του Newsbomb.gr τη μαρτυρία του διαχειριστή της πολυκατοικίας

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέχεια της μαρτυρίας του διαχειριστή:

Οι πρώτες πληροφορίες, ανέφεραν ότι το παιδάκι έφερε σοβαρά τραύματα στα πόδια. Όμως όπως διαπίστωσαν οι γιατροί στο ΚΑΤ, όπου διακομίσθηκε αρχικά καθώς βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, η κατάσταση του 6χρονου ήταν πολύ πιο σοβαρή και αφού υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία -μεταξύ άλλων- του έγινε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος και ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα, το παιδί διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του ΚΑΤ

Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας σήμερα Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα. Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού.

Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω.

Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα.

Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω.

Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ.

Οι Ιατροί

Χρήστος Παπαζαχαρίας
Διευθυντής ΕΣΥ, Γενικός Χειρουργός
Α’ Τμήμα Γενικής Χειρουργικής

Δημήτριος Κωλέτσης
Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Αναισθησιολόγος

Ιωάννης Γακίδης
Διευθυντής ΕΣΥ, Θωρακοχειρουργός

Ευγένιος Βλάχος
Διευθυντής ΕΣΥ, Παιδοορθοπεδικός

Ροή Ειδήσεων

BEST OF NETWORK

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER