Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Μετρό Θεσσαλονίκης - Συγκλονίζει συνάδελφος του χειριστή: «Σκοτώθηκε για να μας σώσει»

Newsbomb

Μια συγκλονιστική μαρτυρία για την τραγωδία που σημειώθηκε στο εργοτάξιο τουΜετρό Θεσσαλονίκηςστην Καλαμαριά, χθεςτο απόγευμα (13/03), έδωσε συνάδελφος του άτυχου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος.

Ο ΑΤΥΧΟΣ 50ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΓΕΡΑΝΟΦΟΡΟ ΟΧΗΜΑ

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία, περιέγραψε εργαζόμενος στο εργοτάξιο όπου σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε έναν 50χρονο χειριστή γερανοφόρου.

Στη μαρτυρία του ο Γ. Μακαντάσης, περιγράφει πως ο άτυχος άνδρας αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά, λίγα δευτερόλεπτα πριν αναποδογυρίσει το βαρύ όχημα.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Μακαντάσης ανέφερε πως βρισκόταν δύο μέτρα μπροστά στον χειριστή και του έδινε οδηγίες πως θα ανεβάσει το γερανό μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του, οι οποίοι ήταν στο υπόγειο του σταθμού.

Ακούστε στη video gallery του Newsbomb.gr, τη συγκλονιστική μαρτυρία

«Μου φώναξε και μετά από δύο δευτερόλεπτα αναποδογύρισε το γερανοφόρο. Μου είπε να φύγω, "τρέχα, ο γερανός αναποδογυρίζει" όπως επίσης φώναξε και από τον ασύρματο στα παιδιά που βρίσκονταν κάτω να φύγουν».

Είναι προφανές πως ο άτυχος 50χρονος προσπάθησε να σώσει τους συναδέλφους του ενώ ο κ. Μακαντάσης πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, προλάβαινε να πηδήξει από το όχημα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι ο χειριστής του γερανοφόρου βρήκε τραγικό θάνατο στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς καταπλακώθηκε από το βαρύ όχημα.

geranos-thes2

Ο άτυχος 50χρονος, ήταν αδύνατο να απεγκλωβιστεί άμεσα με τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους τα διασωστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρέμεινε αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα, αιμόφυρτος στο κουβούκλιο του οχήματός του.

geranos-thes5

Εργαζόμενοι του Μετρό μαζί με πυροσβέστες και διασώστες κατάφεραν να μετακινήσουν το γερανοφόρο όχημα και να απεγκλωβίσουν τον άνδρα.

geranos-thes4

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος ήταν υπεργολάβος της κατασκευάστριας εταιρείας και ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου γερανοφόρου, κάτω από το οποίο βρήκε φρικτό θάνατο.

«Λύγισαν» οι συγγενείς του μόλις είδαν τη σορό

Μετά από πέντε ώρες και μια μαραθώνια επιχείρηση, ο άτυχος χειριστής του μοιραίου γερανοφόρου ανασύρθηκε από το σημείο του δυστυχήματος.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του χειριστή που παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες ανάσυρσης και ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να είναι ζωντανός. Μόλις αντίκρυσαν την σορό του ανθρώπου τους «λύγισαν».

geranos-thes7

Ανακοίνωση της «Αττικό Μετρό ΑΕ»

Τη βαθύτατη θλίψη της για τη χτεσινή απώλεια του χειριστή αυτοκινούμενου γερανού σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, εξέφρασε με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της «Αττικό Μετρό ΑΕ».

«Η σκέψη όλων μας τις στιγμές αυτές βρίσκεται στους οικείους του εκλιπόντος, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συμβάλλοντας στην έρευνα των αρμόδιων αρχών, αλλά και αυτοτελώς, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του ατυχήματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Το περιστατικό συνέβη όταν ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται, ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

geranos-thes3

Όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείτο καθώς φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.

Δείτε στο βίντεο του thousandnews.gr που ακολουθεί σκηνές από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του άτυχου χειριστή:

Γιγαντιαία επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άτυχου χειριστή

«Ειδοποιηθήκαμε για εργατικό ατύχημα που συνέβη στο εργοτάξιο του μετρό Μεταμορφώσεως με Πόντου στην Καλαμαριά. Φτάσαμε αμέσως με 3 διασωστικά οχήματα με 12 άνδρες και διαπιστώσαμε ότι υπήρχε αναποδογυρισμένος γερανός σε ύψους 15 μέτρων, ο οποίος στέκεται σε δύο δοκούς με το κουβούκλιο γυρισμένο προς τα κάτω και υπάρχει ο χειριστής που είναι μέσα, ο οποίος πιθανόν να μην είναι εν ζωή.

Αυτή την στιγμή η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη. Περιμένουμε να έρθει ένα γερανός μεγάλος, για να μπορέσουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια. Aυτό που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να προσπαθήσουμε να δέσουμε όσο μπορούσαμε τον άνθρωπο για να μην φύγει προς τα κάτω», τόνισε σε δηλώσεις του, ο διοικητής του Γ΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, αντιπύραρχος, Δημήτριος Καρασαββίδης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του αντιπύραρχου, Δημήτριου Καρασαββίδη: