Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Μικροένταση στο υπουργείο Παιδείας μεταξύ φοιτητών (pics&vid)

Newsbomb

Ένταση επικράτησε κατά τη φοιτητική και μαθητική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (22/03) στο υπουργείο Παιδείας.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Φοιτητικοί σύλλογοι μαζί με μαθητές συμμετείχαν σε κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/03).

kinitopoiisi paideia2

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης προκλήθηκε ένταση μεταξύ των φοιτητών καθώς κάποιοι μπήκαν μέσα στο υπουργείο, κίνηση με την οποία κάποιοι άλλοι διαφώνησαν.

kinitopoiisi paideia13 1

Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Παιδείας είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές και μαθητές και με σύνθημα «Μαθητές - Φοιτητές ενωμένοι θα βγούμε νικητές!», καπνογόνα, μουσική και χορό, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι σχολών όπως, το Φυσικό, το Μαθηματικό, η Οδοντιατρική, το Ιστορικό - Αρχαιολογικό, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουριστικών σπουδών, ΦΕΑ και ΝΦΕΕΜΠ, για ζητήματα που αφορούν στις σχολές και τις φοιτητικές εστίες.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση:

Μεταξύ άλλων διεκδικούν την άμεση απόσυρση των ηλεκτρονικών μηχανημάτων από τα ΜΜΜ και δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές οργανώνοντας παράλληλα κινητοποίησεις στον Ο.Ο.Σ.Α, την ερχόμενη Τρίτη 28/3.

Παράλληλα, μαθητές απο σχολεία του Πειραιά, του Κερατσινίου και των Καμινίων, διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων αλλα για την παραπαιδεία λέγοντας χαρακτηριστικά «αρνιέμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα».

kinitopoiisi paideia

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση στη gallery του Newsbomb.gr