Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Στέγνωσε» η πόλη - Για 4η ημέρα χωρίς νερό - Πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση (vid)

Newsbomb

Σε απόγνωση βρίσκεται μια ολόκληρη πόλη καθώς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, έχουν πει το νερό... νεράκι.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβήσσου έχει αφήσει χωρίς νερό μεγάλα τμήματα της πόλης, με τους πολίτες να προμηθεύονται το απαραίτητο αγαθό είτε από πηγές είτε περιμένοντας σε ουρές για να το αγοράσουν από καταστήματα.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Κλειστά παρέμειναν σήμερα, Παρασκευή (30/03), αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση ΕΥΑΘ, οι περιοχές που δεν έχουν σήμερα, νερό είναι οι εξής:

• Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου ως τις 12:00
• Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Πεύκα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών ως τις 12:00
• Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου ως τις 12:00
• Κ. Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης ως τις 10:00
• Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00
• Ανατολικό του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00

Όπως αναφέρει η ΕΥΑΘ, στις υπόλοιπες περιοχές του Πολεοδομικού θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδιάσαν με νερό το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, το Άσυλο του Παιδιού στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το νερό αυτό είναι μόνο για «οικιακή» χρήση και δεν είναι πόσιμο.

«Είμαστε σε ετοιμότητα να παράσχουμε βοήθεια και να εφοδιάσουμε με νερό κάθε ίδρυμα ή ή φορέα που θα μας το ζητήσει», πρόσθεσε.

Πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση

Η αποκατάσταση της διαρροής (αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15:00, ενώ σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η Εταιρεία υπογραμμίζει στους καταναλωτές πως «το νερό δεν είναι ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τηλεφωνικό σήμα, οι διαδρομές του υπακούουν σε υδραυλικούς νόμους, εξού και το γενικόλογο των ανακοινώσεων που σε κάθε περίπτωση καλύπτει τον κανόνα (το νερό πράγματι κόβεται στο κέντρο και ενισχύονται περιοχές δυτικά, αλλά όχι όλες δυστυχώς για τους λόγους που προαναφέρθηκαν)».

Οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν τις εργασίες τα συνεργεία της ΕΥΑΘ, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που τροφοδοτεί με νερό μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης.

Δείτε στην αρχή του άρθρου το σχετικό βίντεο

Οι εργάτες επισκευάζουν τον τσιμεντένιο αγωγό διαμέτρου 1,65 μ., που παρουσίασε θραύση μεγάλου εύρους. Ο αγωγός αυτό αντικαθίσταται με χαλύβδινο με τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το thestival.gr, έχουν προηγηθεί εργασίες προετοιμασίας του σκάμματος με τοποθέτηση πασσαλοσανίδων, απομάκρυνση του σπασμένου τμήματος όπως και των υλικών που προέκυψαν από την εκσκαφή.

Κλειστό και το ΠΑΜΑΚ

Κλειστό από την Πέμπτη είναι το ΠΑΜΑΚ προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία φοιτητών και εργαζομένων, εξαιτίας της πλήρους διακοπής υδροδότησης του Ιδρύματος από την ΕΥΑΘ.

Οι Πρυτανικές Αρχές προχωρούν σε αυτήν την ενέργεια έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία των αρμόδιων υπηρεσιών του Ιδρύματος με την ΕΥΑΘ, από την οποία προέκυψε ότι δεν προβλέπεται να υπάρξει παροχή νερού στο Πανεπιστήμιο για ολόκληρη τη σημερινή ημέρα.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο:Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, thestival.gr, seleo.gr, life-events.gr

Διαβάστε επίσης:

Στοιχεία – σοκ από το νέο πόρισμα: «Αυτός είναι ο δολοφόνος της Ειρήνης Λαγούδη»

Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα στις ράγες του ΗΣΑΠ στο ΚΑΤ