Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης - Άφαντος παραμένει ο δράστης (pics&vid)

Newsbomb

Βαρύ είναι το κλίμα στην Άμφισσα ενώ παράλληλα ξεχειλίζει η οργή για τη δολοφονία της 13χρονης, μέσα σε καταυλισμό Ρομά.

Το πρωί της Τετάρτης (06/06) έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία για την αδικοχαμένη 13χρονη, που έπεσε νεκρή από πυροβολισμούς, την περασμένη Δευτέρα.

amfissa19

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr περισσότερες φωτογραφίες

Όπως αναμενόταν, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο κατά τη διάρκεια της κηδείας. Η μητέρα και οι στενοί συγγενείς του παιδιού, ζητούσαν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη που διαφεύγει.

«Θ' ανέβουμε στα βουνά», προειδοποίησαν, χαρακτηριστικά, αν δεν συλληφθεί άμεσα ο καταζητούμενος κρεοπώλης.

Συγκλονίζει το ξέσπασμα της μητέρας της 13χρονης

amfissa19

Τραγική φιγούρα η μητέρα της άτυχης ανήλικης, η οποία ξέσπασε την ώρα της κηδείας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Ο δολοφόνος ήθελε να σκοτώσει την κόρη μου. Τι του έκανε η κόρη μου. Δολοφόνε! Ζητάω δικαιοσύνη» φώναζε η τραγική μητέρα.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με το ξέσπασμα της μητέρας

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι βγήκαν από το νεκροταφείο στον δρόμο, κλείνοντας με αυτοκίνητα και λάστιχα για περίπου μία ώρα την Εθνική Οδό που συνδέει την Άμφισσα με τη Λαμία, ως ένδειξη πίεσης προς τις Αρχές για την άμεση σύλληψη του δράστη.

amfissa19

Εν τω μεταξύ, στην Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής παραμένει ένας 40χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, με την κατηγορία της απλής συνέργειας.

Ο συλληφθείς φέρεται να είχε πάει στον καταυλισμό τη μοιραία ημέρα, μαζί με τον 34χρονο δράστη και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, να τράπηκε μαζί του σε φυγή.

Φέρεται να έχει δώσει πληροφορίες για το πού μπορεί να κρύβεται ο 34χρονος, τον οποίο συνεχίζει να αναζητά η Αστυνομία.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για το φόβο επεισοδίων.

Διαβάστε επίσης: Άμφισσα: Αυτός είναι ο άνδρας που σκότωσε τη 13χρονη - Τι αναφέρει η Αστυνομία

Εν τω μεταξύ, δεκάδες Ρομά απ’ όλη τη χώρα έχουν συρρεύσει στην πόλη της Άμφισσας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους οικείους της 13χρονης.

Το 13χρονο κορίτσι σκοτώθηκε όταν επιχειρηματίας της περιοχής της Άμφισσας άρχισε να πυροβολεί μέσα σε καταυλισμό Ρομά.

amfissa copy

(Η άτυχη 13χρονη)

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει οι συγγενείς της ανήλικης Ρομά που έχασε τη ζωή της, αφορμή για τον τσακωμό των Ρομά με τον επιχειρηματία ήταν η προτεραιότητα στο δρόμο μέσα στον καταυλισμό!

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές στον «Ελεύθερο Τύπο», ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου κινούταν με το όχημά του μέσα στον καταυλισμό το απόγευμα της Δευτέρας (04/06), με κατεύθυνση το στάβλο του. Ωστόσο, άτομα Ρομά ήταν στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι- να προκληθεί ένταση ανάμεσά τους, η οποία οδήγησε σε χειροδικίες. Ο επιχειρηματίας έφυγε από το σημείο, αλλά γύρισε πίσω με μία καραμπίνα.

Τότε άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το άτυχο κορίτσι στο κεφάλι, ενώ ακόμη ένας Ρομά τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Η 13χρονη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της πόλης όπου μεταφέρθηκε άμεσα.

amfissa8

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης στη συνέχεια διέφυγε και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του. «Είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί, να συλληφθεί και να πει τη δική του εκδοχή για το τι ακριβώς έγινε και άρχισε να πυροβολεί κατ’ αυτόν τον τρόπο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 13χρονη κοπέλα», τονίζουν στην εφημερίδα αστυνομικές πηγές, ξεκαθαρίζοντας πως πιθανότερο σενάριο είναι να έχει βρει καταφύγιο σε κάποιο κοντινό βουνό.

«Καζάνι που βράζει» η Άμφισσα

Μετά το έγκλημα, πάντως, επικράτησε ένταση, καθώς άτομα Ρομά ξεσηκώθηκαν, του έκαψαν το αυτοκίνητο το οποίο είχε παρατήσει κοντά στο σημείο του εγκλήματος, ενώ του έσπασαν και το κρεοπωλείο που διαθέτει στην πόλη. Ταυτόχρονα, έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν ακόμη και την οικογένειά του, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμφισσας – Δελφών, ενώ στην περιοχή έχουν φτάσει ενισχύσεις από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, καθώς υπάρχει φόβος για κλιμάκωση των επεισοδίων. Η περιοχή θυμίζει καζάνι που βράζει, καθώς ανάμεσα στα άτομα του καταυλισμού υπάρχουν αρκετοί που λένε πως θα «καεί η πόλη» μετά την κηδεία του άτυχου κοριτσιού. Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής έχουν εκφράσει το φόβο τους για νέα επεισόδια, ενώ έλαβαν χθες και σχετικές ενισχύσεις. «Είναι μία δύσκολη επιχείρηση όλη αυτή που εξελίσσεται από χθες το βράδυ», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Φωκίδας, Παρασκευάς Δρόσος, προσθέτοντας πως «ακόμα δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη των πραγματικών περιστατικών».

Οπως τόνισε ο κ. Δρόσος, «αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητούμε το δράστη στα σημεία διαφυγής του, να παίρνουμε προληπτικά μέτρα για την οικογένειά του και τα συγγενικά του πρόσωπα, αλλά και ευρύτερα μέτρα για αποφυγή επεισοδίων εντός της πόλης. Ηταν μία εφιαλτική νύχτα αυτή που περάσαμε».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την άμεση σύλληψη από την Αστυνομία, του δράστη του φόνου της 13χρονης Ρομά, ζήτησαν ομόφυλοί της από τον καταυλισμό όπου διέμενε, καθώς και Ρομά που έφτασαν από διάφορα σημεία της χώρας.

katavlismesa

Η συγκέντρωση των πολιτών που είχε ανακοινωθεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν πραγματοποιήθηκε - ενώ οι Ρομά αποχώρησαν από την κεντρική πλατεία της Άμφισσας κρατώντας ρόπαλα και ξύλα και απειλώντας «να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για να συλλάβουν το δράστη». Η αστυνομία είχε πάρει δρακόντεια μέτρα γύρω από την πλατεία, χωρίς όμως να χρειαστεί η οποιαδήποτε παρέμβαση της.

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, tvstar, Ελεύθερος Τύπος, ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία – σοκ 17χρονου: «Βίασα τη γιαγιά της φίλης μου επειδή μου έκανε παρατήρηση»

Καιρός - Έκτακτη ανακοίνωση Καλλιάνου: Έρχονται 40άρια – Πού θα «χτυπήσουν» (ΧΑΡΤΗΣ)