Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Δερβένι Κορινθίας συμβαίνει κάτι εκπληκτικό: Δεν φαντάζεστε τι υπάρχει μπροστά από κάθε σπίτι!

Newsbomb

Κάτι από… Μαϊάμι θυμίζει το παραθαλάσσιο χωριό Δερβένι Κορινθίας.

Και πώς όχι όταν σε αυτό συμβαίνει κάτι μοναδικό, τουλάχιστον για Ελλάδα.

Γιατί μπορεί η χώρα μας να φημίζεται για τα γαλάζια νερά της και τις «χρυσές» αμμουδιές της, ωστόσο πόσοι από εμάς απολαμβάνουν πριβέ παραλίες;

Κάποιοι ελάχιστοι… προύχοντες, αλλά και οι κάτοικοι του Δερβενίου Κορινθίας, όπου σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων, διάσπαρτες μικρές προβλήτες έχουν σχηματίσει μικρούς κολπίσκους με πεντακάθαρα νερά, ακριβώς μπροστά από όμορφες και γραφικές κατοικίες.

Δεν είναι όλα ωστόσο όσο γραφικά και… παραμυθένια φαίνονται, καθώς η ευρύτερη περιοχή ταλανίζεται από υποθαλάσσιες κατολισθήσεις. Έπειτα από μία τέτοια μάλιστα, το 2012, αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια από τα περισσότερα παραθαλάσσια σπίτια…

Αν σε αυτό προσθέσει κανείς και τους δυνατούς ανέμους που «χτυπούν» την περιοχή το χειμώνα, καταλαβαίνει κανείς πως οι κάτοικοι «πληρώνουν» το αντίτιμο.

Έχουν πάντως τοποθετηθεί από το κράτος έξι τσιμεντένιοι πρόβολοι στην κεντρική πλατεία του χωριού, προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή από την υποθαλάσσια κατολίσθηση, ενώ και οι πολίτες έχουν λάβει τα μέτρα τους, με δικά τους έξοδα, ώστε να προφυλάξουν τις περιουσίες τους.