Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση - «βόμβα» για τους κατόχους drones στην Ελλάδα: Τι αλλάζει

Newsbomb

Drones | Ελλάδα | Ειδήσεις: Στη λήψη μέτρων ασφαλείας έναντι στην ασυλλόγιστη χρήση των μη επανδρωμένων κατευθυνόμενων ιπτάμενων σκαφών (drones) φαίνεται πως καταλήγουν συνολικά 32 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες αναμένεται να εγκαταστήσουν σύντομα ένα σύστημα προστασίας no-fly-zone στα αεροδρόμιά τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ πιο πάνω στην gallery του Newsbomb.gr (πηγή βίντεο: CNBC)

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας έχει αναπτυχθεί από την κινεζική εταιρεία κατασκευής drones, DJI και ανάμεσα στις χώρες που θα το υιοθετήσουν είναι και η Ελλάδα.

Η απόφαση έρχεται λίγους μήνες μετά τα περιστατικά στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, που αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τριήμερη διακοπή πτήσεων τον Δεκέμβριο, καθώς εντοπίσθηκαν drones κοντά στην περιοχή.

Αυτό οδήγησε σε ακύρωση ή εκτροπή 1.000 πτήσεων, με την αεροπορική εταιρεία ΕasyJet να καταγράφει απώλεια σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων.

Η DJI θα εφαρμόσει το σύστημα Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 σε 19 νέες χώρες, καθώς και σε άλλες 13, που ήδη διέθεταν ανάλογα συστήματα.

Μάλιστα, η Ελλάδα, η Εσθονία και η Κροατία περιλαμβάνονται ανάμεσα στις νέες χώρες, οι οποίες θα υιοθετήσουν την τεχνολογία, που εφαρμόζεται ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης:

Ο βαρβάτος νταλικιέρης από τη Λάρισα που μας γεμίζει περηφάνια (photos)

Αποκάλυψη: «Αυτή είναι η ημερομηνία των εθνικών εκλογών 2019 - Το αποφάσισε ο Τσίπρας»

«Βόμβα» Καμμένου: Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας