Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Γιακουμάκη: Οι καταθέσεις - φωτιά και η συγκλονιστική αντίδραση του πατέρα του Βαγγέλη (vid)

Newsbomb

Ένταση σημειώθηκε κατά τη σημερινή (10/04) εκδίκαση της υπόθεσης των εννέα Κρητικών που κατηγορούνται για bullying στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, με τους εννέα κατηγορούμενους να είναι απόντες και να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους και την κατάθεση δύο μαρτύρων.

Ο ένας από τους μάρτυρες, ο οποίος είχε έρθει από τη Βραζιλία κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας προκειμένου να καταθέσει όσα γνώριζε για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιέγραψε αναλυτικά όλα τα περιστατικά που είχε ακούσει από συγκεκριμένο σπουδαστή που ήταν στο δωμάτιο όταν αυτά συνέβαιναν.

«Τον καθίσανε με το ζόρι και τον ξυρίσανε, τον είχαν κλείσει μέσα σε μία ντουλάπα και του πετούσαν νομίσματα για να τραγουδάει κάνοντάς τον τζουκ μποξ και του έκλειναν το ζεστό νερό», ανέφερε ο μάρτυρας, ο οποίος υπήρξε και αυτός σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους της Σχολής για τα όσα συνέβαιναν.

Δείτε στο βίντεο πιο χαρακτηριστικά σημεία της σημερινής εκδίκασης

Ο δεύτερος μάρτυρας ήταν αυτός που είχε ενημερώσει τον πρώτο για τα όσα συνέβαιναν. Στην κατάθεσή του έδειχνε διστακτικός αλλά και σαστισμένος σε σημείο που στο τέλος μία από τις δικηγόρους υπεράσπισης τον ρώτησε «αν φοβάται κάτι και σήμερα είχε τέτοια συμπεριφορά».

Το ξέσπασμα του πατέρα

Βγαίνοντας από τη δικαστικη αίθουσα ο πατέρας του αδικοχαμένου Βαγγέλη τόνισε πως «σήμερα είναι ένα κοινωνικό δικαστήριο. Δε με ενδιαφέρει η ποινή που θα τους επιβληθεί. Με ενδιαφέρει τι ήταν το παιδί μου. Να μάθουν και οι άλλοι τι ήταν ο Βαγγέλης και γιατί δεν αντιδρούσε».

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν μέχρι 25.000 ευρώ - Αναλυτικά οι κατηγορίες

ΗΠΑ προς Ελλάδα: Δώστε μας τη λίστα με τις τουρκικές παραβιάσεις – Θα δώσουμε όπλα στην Κύπρο