ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι συζήτησαν Παπαδήμος – Χριστόφιας για ενεργειακή συμφωνία

Τι συζήτησαν Παπαδήμος – Χριστόφιας για ενεργειακή συμφωνία

Δηλώσεις του κύπριου επιχειρηματία Φώτο Φωτιάδη φιλοκενεί το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στις οποίες και αναφέρεται στις επαφές του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

Μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Έλληνα πρωθυπουργό , δήλωσε πως στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε η καλύτερη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου και η συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου στον τομέα της ενέργειας

«Με τον πρωθυπουργό γνωριζόμαστε από παλιά, όπως και με τον υπουργό τον κ. Δήμα. Είχαμε την ευκαιρία να γευματίσουμε μαζί και μιλήσαμε εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν την Κύπρο και την Ελλάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Φωτιάδης

Ανέφερε ότι διατύπωσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδήμος «συμφωνεί απόλυτα».

Ο κ. Φωτιάδης εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την χαρά του, διότι ο πρωθυπουργός θα συζητήσει τις απόψεις του με την κυπριακή κυβέρνηση.

Σε ερώτηση, κατά πόσο στόχος του είναι μαζί με άλλους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες η κατασκευή του αγωγού, που θα φέρνει το φυσικό αέριο από το κυπριακό οικόπεδο 12 στο Βασιλικό της Λεμεσού, ο κ. Φωτιάδης απάντησε ότι η προσπάθεια είναι η δημιουργία ενός οργανισμού για να επιχειρήσουμε αυτό το έργο.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Κύπρος πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η λύση του Κυπριακού να είναι απόλυτα συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.