ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Από τον Αναστασιάδη εξαρτάται η πρόοδος στο Κυπριακό

Ερντογάν: Από τον Αναστασιάδη εξαρτάται η πρόοδος στο Κυπριακό

Από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εξαρτάται αν θα υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν προέβη στη δήλωση αυτή σε Τούρκους δημοσιογράφους . Πρόσθεσε ότι προσπαθούν ώστε η τ/κ πλευρά να είναι εποικοδομητική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν το Κυπριακό θα περιλαμβάνεται στις εργασίες της φετινής χρονιάς και έδωσε την εξής απάντηση: "Εξαρτάται από τον κ. Αναστασιάδη. Ο ίδιος είναι κάτω από την πίεση των ακραίων και της Εκκλησίας. Αν καταφέρει να ξεμπλέξει από αυτούς τότε μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Εργαζόμαστε για να είναι εποικοδομητική η `ΤΔΒΚ`. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε το συντομότερο σε αποτέλεσμα".

Για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι το 2014 μπορεί να είναι μια χρονιά καμπή, προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξει εξέλιξη στο θέμα των κεφαλαίων που έχουν μπλοκαριστεί. "Εάν καταφέρουμε να διανύσουμε απόσταση αυτή η χρονιά μπορεί να είναι διαφορετική.

Ο Υπουργός ΕΕ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θα κάνουν τις αναγκαίες εργασίες", ανέφερε.

Για την κρίση στην Τουρκία, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι εκβιασμοί του Φετουλάχ Γκιουλέν συνεχίζονται και χαρακτήρισε "πολύ εύστοχες" τις μεταθέσεις δικαστών και εισαγγελέων έπειτα από την επιχείρηση της 17ης Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Λονδίνο: Συνάντηση Αναστασιάδη- Κάμερον για το Κυπριακό