ΕΘΝΙΚΑ

«Σλαβικό Μανιφέστο»: «Επικίνδυνες οι θέσεις της Ελλάδας»

«Σλαβικό Μανιφέστο»: «Επικίνδυνες οι θέσεις της Ελλάδας»

"Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατά την ομιλία του στη Γαλλική Γερουσία, προέβη σε κατάχρηση της διπλωματικής θέσης, του προέδρου της ΕΕ", σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα είπε: «Η FYROM δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Ψέματα!». Η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να ομιλεί για τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, διότι, εκτός από τη χώρα μας, είναι αυτή που δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Είναι αυτή που δεν σέβεται τις συμφωνίες με τις άλλες χώρες, όπως την Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια. Δεν σέβεται τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών, ούτε έχει υπογράψει τον Χάρτη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»

Επιπλέον, τόνισε ότι «Υπάρχουν 35 τοις εκατό Αλβανοί στην FYROM και ως μειονότητα αποδέχεται την αλλαγή του ονόματος και της ταυτότητας των «Μακεδόνων», όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Αυτή είναι μια επικίνδυνη θέση την οποία προέβαλε ο Βενιζέλος στη γαλλική Γερουσία, παρέχοντας ψευδή ποσοστά, διότι τα τελευταία στοιχεία από την απογραφή στην FYROM (σημ. η τελευταία απογραφή έγινε πριν από 13 χρόνια) ομιλούν για άλλα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να τα ελέγξει. Ας μας πει ο Βενιζέλος σε ποσοστά, πόσοι Αλβανοί, «Μακεδόνες» και Τούρκοι που δεν αναγνωρίζονται, ζουν στην Ελλάδα, σημειώνει το «Σλαβικό Μανιφέστο» των Σκοπίων, σύμφωνα με την τηλεόραση «5».

Διαβάστε επίσης

ΠΓΔΜ: Ο Σαμαράς απέρριψε πρόταση συμμετοχής σε πάνελ με τον Γκρουέφσκι