ΥΓΕΙΑ

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέλαβε νέος γ.γ. του υπουργείου Υγείας

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέλαβε νέος γ.γ. του υπουργείου Υγείας

Τα καθήκοντά του ως νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέλαβε σήμερα το πρωί ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρουσία του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, και της υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα.


Ο Πελοπίδας Καλλίρης, ο οποίος ήταν επί δύο χρόνια γενικός γραμματέας του υπουργείου, υπέβαλε την παραίτησή του για να αναλάβει τα καθήκοντά του, σε λίγες ημέρες, ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης διετέλεσε διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής από τον Οκτώβριο του 2012. Επίσης, ήταν αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 2004 μέχρι το Φεβρουάριο 2008 και πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. από το 2008 ως το Σεπτέμβριο του 2009.

Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ευχαρίστησε τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Πελοπίδα Καλλίρη, για τον οποίο τόνισε ότι έχει αφήσει το «αποτύπωμά» του, τα δύο χρόνια της θητείας του. «Φεύγετε και αφήνετε πίσω σας σημαντική ιστορία. Πηγαίνετε εκεί όπου σε επέλεξε ο Λαός. Είμαι βέβαιος ότι και εκεί θα υπηρετήσετε την Πολιτεία σωστά και καλά. Θα μας λείψετε πολύ, γιατί αυτούς τους δύο μήνες πραγματικά νομίζω ότι αποκτήσαμε μία σχέση παραπάνω από απλή σχέση συνεργασίας. Το παρήγορο είναι ότι έρχεται ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και επομένως η εναλλαγή γίνεται ωραία, γίνεται ώριμα. Ο κ. Κοντοζαμάνης έχει μεγάλη εμπειρία και θα συνεχίσει η δουλειά σε αυτή τη θέση, η οποία έχει πάρα πολλές προκλήσεις», δήλωσε ο κ. Βορίδης μεταξύ άλλων.

Ο απερχόμενος γ.γ κ. Καλλίρης δήλωσε: «Κλείνοντας δύο χρόνια στο υπουργείο Υγείας, θεωρώ ότι υπηρετήσαμε το δημόσιο συμφέρον. Πετύχαμε σημαντικούς στόχους και μεταρρυθμίσεις του υπουργείου. Και με το Health in Action και με την Ψυχική Υγεία αλλά και με την κινητικότητα χωρίς να απολυθεί κάποιος. Και με το ΕΣΠΑ, το οποίο το πήραμε στο 5% και χάρη και στους υπηρεσιακούς παράγοντες έφτασε σε σημαντικό ποσοστό, στο 35%». Για τον κ. Κοντοζαμάνη σημείωσε ότι ξέρει πραγματικά την οργάνωση των νοσοκομείων αλλά και τον χώρο της Υγείας, «για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη. Στην οποία θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας προς όφελος των πολιτών».

Τέλος, ο κ. Κοντοζαμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Παραλαμβάνω μια σκυτάλη ευθύνης από τον Γενικό Γραμματέα και πιστεύω ότι θα συνεχίσω το έργο του και με τη στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας θα υλοποιήσουμε τους στόχους και τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει και θα περατώσουμε το έργο».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός για τον ιό Έμπολα και στη χώρα μας