Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις στο Μαξίμου για την αποφυγή νέου lockdown

Μαξίμου
Οι σχετικές ανακοινώσεις προγραμματίζονται μετά τη γιορτή της Παναγίας
Intime News

Μαθαίνω πως στο Μαξίμου έχουν πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και στόχο έχουν από τη μία τον περιορισμό των κρουσμάτων και από την άλλη να οδηγήσουν τους πολίτες που ακόμα το σκέφτονται στα εμβολιαστικά κέντρα.

Με δεδομένο ότι η οικονομία δεν αντέχει ένα νέο λοκ ντάουν, κάτι που θα ήταν και άδικο για όσους έχουν εμβολιαστεί, στην κυβέρνηση ψάχνουν λύσεις έτσι ώστε από τον Σεπτέμβριο να μην επιβαρυνθεί και πάλι το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Όπως φαίνεται έχουν καταλήξει στην απόφαση να… κάνουν δύσκολη των ζωή των ανεμβολίαστων θέτοντας εμπόδια στην καθημερινότητά τους αλλά και βάζοντας και ένα σημαντικό οικονομικό βάρος στους ώμους τους, καθώς θα κληθούν να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος για τα τεστ τα οποία θα πρέπει να κάνουν. Αν και επίσημα μιλούν για…χαλάρωση των μέτρων και διευκόλυνση προς όσους έχουν εμβολιαστεί στο Μαξίμου εκτιμούν πως όποιος επιλέγει να μην εμβολιαστεί θα πρέπει να αναλάβει και την ανάλογη ευθύνη.

Η αρχή έγινε με τους δασκάλους και τους καθηγητές οι οποίοι για να μπορούν να μπουν στην τάξη αν δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα μοριακό ή ράπιντ τέστ. Εδώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το κόστος για τα τεστ θα το αναλάβουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί αν και φαίνεται πως προς τα εκεί πηγαίνει το πράγμα. Από εκεί και πέρα υποχρεωτικά τεστ κάθε τρεις μέρες θα πρέπει να κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ θα καθοριστεί και το πλαίσιο έτσι ώστε και στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης να μπορεί να απαιτεί από τον εργαζόμενο να του παρουσιάσει σχετικό αρνητικό τέστ.

Κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για την εστίαση όπου οι εργαζόμενοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν θα πρέπει να κάνουν τεστ ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους πελάτες.

Για το τι θα ισχύσει στο λιανεμπόριο παραμένει άγνωστο αν και στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση υπάλληλοι και καταναλωτές να πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό μοριακή ή ράπιντ τεστ.

Πολύ απλά δύο τεστ την εβδομάδα στην καλύτερη περίπτωση κοστίζουν 40 ευρώ, άρα 160 ευρώ θα πρέπει να βγαίνουν από τον οικογενειακό κουμπαρά για τα ράπιντ τέστ για να μπορεί ο ανεμβολίαστος να κινείται χωρίς πολλούς περιορισμούς.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση δεν βλέπουν μεγάλη κινητοποίηση μεταξύ των παιδιών του γυμνασίου αν και ακόμα είναι νωρίς καθώς η σχετική πλατφόρμα για τα παιδιά άνω των 12 άνοιξε την Παρασκευή. Όπως χαρακτηριστικά, όμως λένε, αν δεν θωρακιστούν οι μαθητές εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και το τελευταίο πράγμα που θέλουν να σκέφτονται είναι να ξανακλείσουν τα σχολεία.

Κυριακή κοντή γιορτή με τις σχετικές ανακοινώσεις να προγραμματίζονται κάπου εκεί μετά τη γιορτή της Παναγίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.