Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τα κρυφά χαρτιά του Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μαθαίνω πως στο Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζονται ιδιαίτερα για την ακρίβεια και τις επιπτώσεις που θα έχει στο καλάθι της νοικοκυράς το επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερα μάλιστα τους ανησυχεί το γεγονός ότι όπως φαίνεται θα πληγεί κυρίως και η μεσαία τάξη, το τμήμα δηλαδή της κοινωνίας στο οποίο προσβλέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο θέλει να στηρίξει με σειρά μέτρων που ήδη έχει ανακοινώσει. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η πρόσφατη επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε για προσπάθειες εξαθλίωσης της μεσαίας τάξης μέσα από την υπερφορολόγηση.

Στο Μαξίμου, όπως έμαθα, έχουν γίνει διάφορες συσκέψεις για το θέμα και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, ενώ πολλές είναι και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, ακόμα και για μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα ή η μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τη βενζίνη. Όπως φαίνεται πάντως σε πρώτη φάση αναμένεται να ανακοινωθεί η διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης και σε άλλους δικαιούχους και… βλέποντας και κάνοντας.

Πάντως, όπως φαίνεται ο σχεδιασμός για ανακοινώσεις, εκεί κοντά στην ψήφιση του προϋπολογισμού νέων μέτρων στήριξης της κοινωνίας, όπως η κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης και στο δημόσιο αλλά και μια περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ από το 2022, προχωρά κανονικά.

Σήμερα πάντως αναμένονται και οι πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τα οποία η κυβέρνηση πλέον διαχωρίζει ανοιχτά τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Μαθαίνω ότι στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει πάντως να μην έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με όσους έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν και για αυτό δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα υποχρεωτικότητας.

Δηλαδή όλα όσα είχαν πέσει στο τραπέζι και αφορούσαν το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα Σώματα Ασφαλείας, στην εκπαίδευση, στον κλήρο και αλλού δεν θα υλοποιηθούν. Από την άλλη χαλαρώνουν τελείως τα μέτρα σε όσους έχουν εμβολιαστεί καθώς ίσως το μόνο που θα χρειαστεί να συνεχίσουν να τηρούν θα είναι η χρήση μάσκας σε χώρους μεγάλου συνωστισμού.

Τα βλέμματα πάντως της κυβέρνησης είναι στραμμένα στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη μετά και την απόφαση να πραγματοποιηθεί κανονικά η παρέλαση. Μαθαίνω όμως πως αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως ό,τι και να γίνει δεν θα υπάρξει νέο lock down ισχύει και θα ισχύσει. Συνεχίζω πάντως να διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το άλλο που λέει περί πρόωρων εκλογών αλλά η ιστορία θα μας κρίνει όλους έτσι και αλλιώς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.