Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογικός νόμος: Γιατί ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος να επαναφέρει το μπόνους των 50 εδρών

Εκλογικός νόμος: Γιατί ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος να επαναφέρει το μπόνους των 50 εδρών

Θυμάστε όλοι πιστεύω τις διαβεβαιώσεις πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Επίσης θα θυμάστε πως μόνο η γάτα ήταν αυτή που κρατούσε μικρό καλάθι και επέμενε πως για τίποτα σε αυτό τον μάταιο κόσμο δεν θα πρέπει να είμαστε σίγουροι. 

Ήρθε λοιπόν χαρούμενη σήμερα μετά τη βόλτα που έκανε πρωί - πρωί στο Μαξίμου και με ενημέρωσε πως, όπως πάντα, για όλα έχει δίκαιο και πως στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει ο νέος εκλογικός νόμος τον οποίο και σκέφτεται σοβαρά να επαναφέρει.

Ο νόμος δεν είναι βέβαια νέος αφού θα μιλάμε για επαναφορά του Νόμου Παυλόπουλου με τις οποίες έγιναν όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012 μέχρι το 2019. Να σας θυμίσω πως ο νόμος προβλέπει ένα μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και ένα ποσοστό αυτοδυναμίας στο 36,% περίπου, ποσοστό το οποίο στο Μαξίμου θεωρούν εφικτό για τη ΝΔ στις δεύτερες εκλογές.

Στενοί συνομιλητές του Πρωθυπουργού με τους οποίους μίλησε η γάτα, υπενθυμίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε με αυτόν ακριβώς τον εκλογικό νόμο δύο εκλογικές αναμετρήσεις και πως τον άλλαξε όταν είδε ότι θα χάσει τις εκλογές.

Μαθαίνω επίσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικαλεσθεί, αν τελικά προχωρήσει στην απόφαση του για αλλαγή του νόμου, το ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες από την άνοιξη του 2022 και πως η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια πολιτική σταθερότητα. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά και την ξεκάθαρη θέση πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να δώσει το πράσινο φως σε κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι λογικό μετά και τα όσα έγιναν με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ο Πρωθυπουργός πιστεύει πως σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει συνθήκες πολιτικής σταθερότητας.

Δεν σας κρύβω μάλιστα πως στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν για τις δηλώσεις Πολάκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Τώρα, όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές βρίσκονται πιο κοντά στην τελευταία δημοσκόπηση της ΜARC που δείχνει μια οριακή πτώση του 0,2% για την κυβέρνηση.

Συνεργάτες πάντως του Πρωθυπουργού μου έλεγαν πως ουσιαστικά θα έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα με τις μετρήσεις που θα διεξαχθούν αμέσως μετά τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.