Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: Πότε ανακοινώνει την ημερομηνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Πότε ανακοινώνει την ημερομηνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και συνεχίζει τις περιοδείες του στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας συνοδείας υπουργών, όπου και αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως, πάντως, έκανε και από τη Γαύδο, αναμένω να απαντήσει για μια ακόμα φορά στις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν και πως δεν θα απεμπολήσει κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα.

Στα της κηδείας του τέως τώρα, η γάτα μου μετέφερε το κλίμα που επικράτησε στο Μέγαρο Μαξίμου τις προηγούμενες μέρες τονίζοντας μου πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν άμεση αν και υπήρχαν και κάποια κυβερνητικά στελέχη που, όπως τα ίδια έλεγαν, πήγαν να… σκάσουν καθώς θα περίμεναν κάτι διαφορετικό. Αυτό που υποστηρίζουν στο Μαξίμου πάντως, σύμφωνα με τη γάτα, είναι πως το πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί ήταν το ενδεδειγμένο και πως ο Πρωθυπουργός δεν κινήθηκε σε καμία … προεκλογική λογική σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά μιας απόφασης εν όψη εκλογών. Τώρα βέβαια μια γκρίνα από τα δεξιά διαμερίσματα της πολυκατοικίας ακούστηκε αλλά πραγματικά αυτό δεν νομίζω πως θα είναι και κάνα σοβαρό θέμα για το πως θα συμπεριφερθεί κάποιος την ώρα της κάλπης.

Και βασιλιάδες θα έρθουν και κόσμος θα μαζευτεί και όλο αυτό θα ξεχαστεί σιγά σιγά όπως τα ξεχνάμε όλα σε αυτή τη χώρα.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο με τη ΝΔ να προετοιμάζεται για την Κυριακή των Βαΐων. Μαθαίνω πως είναι πολύ πιθανό οι σχετικές ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό να γίνουν κατά τα τέλη Φεβρουαρίου, άντε Μάρτιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει, όπως μου λέει η γάτα, με την προκήρυξη των εκλογών να κλείσει και άμεσα η Βουλή έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε το όργιο των προεκλογικών ρουσφετιών και των πιέσεων στα οποία έχουμε συνηθίσει με την μορφή τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια κατά το παρελθόν.

Τώρα βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε να τα δούμε όλα αυτά, όπως περιμένουν και στο Μαξίμου τις νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες και θα ξεκινήσουν εκεί κοντά στις 15 Ιανουαρίου. Άρα σαφή εικόνα θα έχουν μετά τις 20 - 25 του μηνός. Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου εκτιμούν πως το παιχνίδι θα κριθεί στο μέτωπο της οικονομίας για αυτό και, όπως σας έχω πει καιρό, θα αναμένω και νέες εκπλήξεις, πέραν από την μεγαλύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, που έτσι και αλλιώς έχει ήδη προαναγγελθεί.