Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: Στην επαρχία και τη νεολαία επικεντρώνει την προσπάθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Στην επαρχία και τη νεολαία επικεντρώνει την προσπάθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με συνεντεύξεις στα κεντρικά δελτία των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και πάρα πολλές περιοδείες σε όλη τη χώρα θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δρόμο για τις κάλπες.

Η γάτα που είδε εκεί στο Μαξίμου το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού μου είπε πως τις περισσότερες μέρες μέχρι τις εκλογές θα τις περάσει εκτός Αθηνών δίνοντας έμφαση σε περιοχές που η ΝΔ δείχνει μια εικόνα αποσυσπείρωσης.

Όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει το ισχυρό χαρτί και η καθημερινή επαφή με τους πολίτες θεωρούν οι συνεργάτες του πως θα κάνει στο τέλος τη διαφορά. Στο μέτωπο των δημοσκοπήσεων τώρα τα πράγματα παραμένουν ρευστά με τη ΝΔ να είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί, από εκεί και πέρα όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα καταφέρει στις δεύτερες εκλογές να ξεπεράσει τον πήχυ της αυτοδυναμίας.

Όπως μου έλεγε η γάτα η μέχρι τώρα στάση του Νίκου Ανδρουλάκη και η άρνησή του να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλλον δίνει πόντους στη ΝΔ καθώς η πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να μην θέλει να υπάρξει μια παρατεταμένη ακυβερνησία.

Από την άλλη υπάρχει και η μεγάλη δεξαμενή των νέων ψηφοφόρων η οποία κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθεί. Για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει τις συνεντεύξεις σε tic tok και youtubers. Πάντως γνωστός δημοσκόπος μου έλεγε πως η πλειοψηφία αυτών των νέων δεν θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις εκλογές και σίγουρα μεγάλο μέρος θα προτιμήσει τα νησιά στις δεύτερες κάλπες τον Ιούλιο.

Σε αυτή τη λογική είναι και η γάτα η οποία επιμένει πως τις εκλογές θα τις κρίνει η μερίδα των πολιτών που αυτοπροσδιορίζεται προς το κέντρο και όχι τα άκρα. Αυτοί είχαν βγάλει τον Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές και μία μερίδα έχει σήμερα αποστασιοποιηθεί χωρίς όμως να έχει αποφασίσει πως θα κινηθεί.

Στο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως το διακύβευμα αυτών των εκλογών θα είναι η οικονομία, καθώς έρχονται δύσκολες μέρες και πως οι πολιτες θα επιλέξουν για το επόμενο διάστημα ένα ήρεμο λιμάνι και πως δεν θα θελήσουν να μπουν σε περιπέτειες.

Η γάτα σας εύχεται Καλή Ανάσταση και εδώ θα είμαστε να τα λέμε.