Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: «Κέρδισε» αναποφάσιστους ο Μητσοτάκης στο ντιμπέιτ - «Κλείδωσε» η τηλεμαχία με Τσίπρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Πλέον έχει κλειδώσει και η τηλεμαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή τηλεμαχία καθώς θεωρούν πως κατάφερε στο μεγαλύτερο βαθμό να περάσει τα μηνύματα που ο ίδιος ήθελε. Όπως μου μετέφερε η γάτα το τελευταίο διάστημα είχε προηγηθεί μια μεγάλη προεργασία για τη χθεσινή βραδιά με συγκεκριμένα focus groups έτσι ώστε να υπάρχει μια σαφή εικόνα για τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως τους αναποφάσιστους, τους οποίους και στόχευε χθες με τις απαντήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη γάτα, στο Μαξίμου χαρακτηρίζουν την προεκλογική περίοδο ως μαραθώνιο με τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την επικοινωνία μπροστά τις κάμερες να ξεκινά με ένα χάρισμα που είναι η φυσικότητά του. Από εκεί και πέρα όμως στον πολιτικό λόγο και στα θέματα ουσίας η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως μου λέει, είναι μεγάλη. Με δεδομένο ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ζητούμενο χθες δεν ήταν απαραίτητα να κερδίσει αλλά να μην χάσει, όπως συμβαίνει πάντα με αυτόν που προηγείται με ασφάλεια στις δημοσκοπήσεις,οι στενοί του συνεργάτες θεωρούν πως ο στόχος επιτεύχθηκε. Οπως λένε ο ίδιος κατάφερε να αναδείξει πως έχει μια ξεκάθαρη πρόταση για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, με μετριοπάθεια και σοβαρότητα και χωρίς εξωραισμούς,

Παρουσίασε μάλιστα στους πολίτες μια συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης και όχι συρραφή αποσπασματικών αιτημάτων από διάφορους κοινωνικούς κλάδους όπως τα άλλα κόμματα, τα οποία, όπως λένε, επιμένουν να κινούνται στη λογική της δεκαετίας του ΄80. Δεν δίστασε μάλιστα, όπως επισημαίνουν να πει και όχι, όπως για παράδειγμα στη μείωση του ΦΠΑ, αποφεύγοντας τον λαϊκισμό. Όπως μου μετέφερε μάλιστα η γάτα «ο Μητσοτάκης παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος», κάτι που ήταν ο αρχικός στόχος και αυτό που θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των αναποφάσιστων.

Να σας πω πως πλέον έχει κλειδώσει και η τηλεμαχία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου όπου μαθαίνω στο Μαξίμου εξετάζουν κάποιες αλλαγές επί της διαδικασίας, τις οποίες θα θέσουν και προς διαβούλευση όταν έρθει η ώρα. Τέλος για την τηλεμαχία, μαθαίνω πως εργάστηκαν πολλές ώρες οι Παπασταύρου, που επανακάμπτει δυναμικά στο Μέγαρο Μαξίμου με πολλαπλό ρόλο μετά το καλοκαίρι, Σκέρτσος, Μπρατάκος και Τσιόδρας.